Enlaces accesibilidad
Televisió

L'odissea de Santi Millán per arribar a Costa Rica sense passaport

Per
La Ruïna - Santi Millán

Santi Millán explica les peripècies que va haver de passar per fer un viatge a Costa Rica després de l'11-S. Amb l'atemptat contra les Torres Bessones molt recent, l'actor havia planificat unes vacances paradisíaques al país del Carib amb la seva dona. En aquella època tots dos tenien molta feina i van deixar els preparatius del viatge per a última hora. Quan feien les maletes, poques hores abans d'agafar el vol que els havia de portar a fer escala a Amsterdam de matinada, s'adonen que el Santi té el passaport caducat. En plena nit, l'única solució que troba l'actor és trucar un amic seu de la policia i demanar-li un document provisional que li permeti viatjar fora d'Europa. L'agent va accedir a fer-li aquest favor tot advertint-li que no té cap valor oficial i desitjant-li molta sort.

De Barcelona a Amsterdam, sense documents

Tot i amb el passaport caducat, les autoritats de l'Aeroport del Prat el deixen passar, no sense abans recomanar-li que ho intentés solucionar allà durant el temps d'espera per al vol que havia d'agafar per fer una segona escala a Miami, als Estats Units, país que havia extremat els controls de seguretat duaners des dels atemptats.

En els Països Baixos van confirmar-li que no hi havia cap solució ràpida al seu problema i que no tenia més remei que perdre el seu vol als Estats Units i anar al consolat a renovar el seu passaport. L'actor procedeix a fer els tràmits com se l'exigeix i accepta amb resignació la demora. No hi ha cap més alternativa, al cap i a la fi, Costa Rica els espera. Al consolat d'Espanya a Amsterdam li asseguren que poden renovar-li el passaport en el mateix moment, i per fer-ho li demanen el document d'identitat. Així que l'actor, satisfet, entrega el seu DNI al funcionari que se'l queda mirant i li diu que aquest també ha expirat.

No hi ha res més valuós que tenir contactes a la policia

Totalment indocumentat, el Santi ara ni tan sols podia tornar a Espanya. Angoixat, en terra de ningú, i acomiadant-se d'aquelles vacances tan desitjades al Carib, va petar a plorar. Però no va llençar la tovallola. Va recórrer de nou al seu contacte de la policia a Barcelona, que finalment, ii amb l'ajuda del seu superior, van poder acabar amb aquest malson. El Santi Millán va poder arribar a Costa Rica via Miami gràcies a un salconduit provisional que li van expedir.

L'actor i presentador Santi Millán explica un viatge molt accidentat fins a Costa Rica RTVE Catalunya

Aquesta gimcana transfronterera no és l'única ruïna que ha compartit el Santi Millán al programa d'Ignasi Taltavull i Tomàs Fuentes. De manera improvisada també ha recordat una de molt escatològica que va protagonitzar al lavabo d'un dentista. També, com cada setmana, 'La Ruïna' es fa ressò d'alguns desastres que ha patit la gent del públic, com el de menjar torró a un festival de música o de com fer passar vergonya a un massatgista.