Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carles Riera: "La proposta d'acord de claredat neix morta"

Per
Cafè d'idees - Carles Riera: "La proposta d'acord de claredat neix morta"

El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP, Carles Riera, s'ha pronunciat contra l'acord de claredat i creu que està "fora de lloc": "És una proposta que neix morta". Riera carrega contra la proposta d'acord de claredat perquè, diu, "fa fum": "No aporta una solució útil per una estratègia independentista eficaç".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Riera deixa clar que sempre "seran presents" on realment s'estableixi una agenda de confrontació amb l'Estat pel dret a l'autodeterminació i considera que la trobada de partits convocada pel president Pere Aragonès "no és el cas, convoca una taula que ell vol fer a mida del PSOE". Riera creu que el president Aragonès ha d'escollir entre dos escenaris: taula de diàleg o una taula per un nou full de ruta independentista: "A les seves mans està".

Riera diu que l'acord de claredat està fora de lloc, perquè l'Estat ja ha dit que no hi pensa jugar i creu un error posar l'exercici d'autodeterminació "en mans de l'Estat". En aquest sentit, explica que el mode canadenc es va acordar després de dos referèndums unilaterals i des que es va establir no s'ha celebrat cap més referèndum: "Totes les forces del Quebec hi van votar en contra".

Riera dona suport a Meritxell Serret

El diputat de la CUP expressa el suport a Meritxell Serret i veu com una "injustícia" la condemna d'un any d'inhabilitació per a la consellera d'Acció Exterior perquè considera que se la condemna "en l'exercici d'un mandat popular del Parlament que mai pot ser delicte".

Riera creu que Serret és qui haurà de decidir si plega en el cas que de sentència ferma i que la CUP té una estratègia "que no és compartida pels partits majoritaris de l'independentisme": "Sempre considerem que cal confrontar l'Estat i portar-ho fins a les darreres conseqüències".

Laura Borràs: "Quan arribi el moment, veurem el nostre paper i responsabilitats"

En el cas de la condemna la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, Riera veu "lògic" mantenir la seva situació fins que no hi hagi sentència ferma: "És el que diu el nostre reglament del Parlament. L'hem d'aplicar".

Riera deixa la porta oberta que la CUP assumeixi la presidència del Parlament: "Quan arribi el moment veurem els consensos, s'obriran uns escenaris amb relació al nostre paper i responsabilitats".

Riera: "A Barcelona no hi haurà alcalde del PSC ni de la dreta"

El diputat de la formació anticapitalista reconeix que les enquestes a la ciutat de Barcelona situen la seva formació política al límit d'obtenir regidors al consistori i explica que això els obliga "a posar la carn a la brasa per arribar a la gent": "És l'única candidatura que planteja una alternativa al model de ciutat".

Riera creu que tots els altres partits "s'assemblen molt" en el model turístic o econòmic i afirma que si depèn de la CUP, no serà alcalde el candidat del PSC, Jaume Collboni "ni una alcaldia de la dreta". Assenyala també a Xavier Trias de qui diu que "el programa de Trias, és el programa de la dreta".