Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Joan Herrera: "La proposta del PP per Doñana nega el canvi climàtic"

Per
Cafè d'idees - Joan Herrera: "La proposta del PP per Doñana nega el canvi climàtic"

L'exdiputat d'ICV i director d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Joan Herrera, defensa que la proposta del Partit Popular per Doñana nega fàcticament l'escenari de canvi climàtic: "Quan es proposen polítiques que obvien l'emergència climàtica, el que fas és negar-ho".

Herrera acusa el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, de fer la proposta de legalitzar pous de reg entorn de Doñana per un càlcul electoral "als pobles de Huelva per guanyar la Diputació".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Herrera destaca la rellevància que tenen els espais humits com Doñana en la preservació de la biodiversitat i explica que la pèrdua de biodiversitat ha estat molt greu els últims anys: "Passem de comptabilitzar en el cens d'aus migratòries de 470.000 espècies a 88.000 l'any passat".

Herrera recorda la sentència de la UE sobre Doñana

Herrera recorda que no es pot fer el pla de legalitzar els pous il·legals entorn de Doñana perquè hi ha una sentència de la UE: "Volen legalitzar el que és il·legal. Les 150 hectàrees que volen legalitzar, representa tenir una agricultura intensiva que evitaria que aquesta aigua arribi a Doñana, un espai ambientalment molt estratègic".

Herrera: "Yolanda Díaz ha canviat la vida de la gent"

El que va ser líder d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), valora el paper de Yolanda Díaz durant la pandèmia o la política laboral i de concertació: "Està molt bé, ha canviat la vida de la gent". Herrera lamenta, però, que no es pugui revalidar la coalició de govern per "fractures electorals" i recorda que el sistema electoral penalitza als partits que van separats.

Herrera creu que no es farà l'ampliació de l'aeroport del Prat

El director d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat creu que no es pot ser ecologista i defensar l'ampliació de l'aeroport del Prat: "Per fer una ciutat més turística? Les polítiques que ens duguin irremeiablement a un increment d'emissions no és compatible".

Creu que el projecte d'ampliació no es construirà perquè no s'han complert les compensacions ambientals per les anteriors ampliacions: "Estem en un debat full. Hi ha una carta de denúncia oberta de la Unió Europea".

MEDIA[6787422,a]

Catalunya a la cua d'Europa i d'Espanya en renovables

Herrera explica que Catalunya està "radicalment" a la cua d'Europa i d'Espanya en generació d'energia d'origen renovable i destaca que no hi ha un únic factor que ho expliqui: "No hem tingut empreses prou grans i ha mancat el lideratge dels governs".

Herrera es queixa que sovint es confon paisatge amb l'ecologia i reconeix que el paisatge ha de canviar per poder instal·lar-hi les renovables: "Tenen moltes virtuts, però necessiten espai. També calen compensacions als territoris i crear comunitats d'energia".