Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Natàlia Garriga: "L'acord de claredat pretén que hi siguin els del 'no'"

Per

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, considera que l'acord de claredat és molt important perquè és l'única proposta per fer un referèndum que tothom "se'l senti seu": "El més important és que també hi siguin els del 'no'. Ens encantaria que hi fossin, que hi siguem tots".

Garriga creu que s'ha après la lliçó de l'1 d'octubre "en molts àmbits" i es treballa per aconseguir la legitimació del referèndum amb una "validació internacional".

Considera que es pot fer front a la sequera i parlar de l'acord de claredat

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Natàlia Garriga replica les paraules de Joana Ortega al programa d'aquest dimecres on defensava prioritzar "els problemes reals" davant la proposta d'independència: "Tenim prou gent per parlar de tot, Jordà no deixa la sequera, ni el conseller d'Interior, cadascú fa la seva feina i es pot fer tot".

La consellera de Cultura augura un Sant Jordi d'èxit

La consellera de Cultura diu que s'imagina un gran èxit per aquest Sant Jordi que deixa enrere la pandèmia i que el sector de la cultura està molt il·lusionat: "Sortim de la pandèmia, els teatres funcionen bé, la cultura catalana és d'una gran riquesa, hem incrementat lectors".

Garriga destaca que en ser diumenge hi haurà gent arreu i recorda que s'ha incrementat el nombre de parades: "Passeig de Gràcia, la Rambla que l'hem recuperat. Hi haurà molt moviment al centre de les ciutats".

En aquest sentit, la venda de llibres en català, diu, es dispara durant la diada de Sant Jordi mentre que durant l'any és percentatge és d'un 35 % de llibres en català i d'un 65 % en castellà: "El dia de Sant Jordi és el dia de la gran venda en català".

Garriga assegura que a sentència del TC "fa sentir-nos més segurs"

Amb relació a la sentència de Tribunal Constitucional que rebutja establir percentatges de llengües en l'ensenyament, la consellera de Cultura diu que el Tribunal Constitucional (TC) ha generat jurisprudència desestimant el recurs contra la llei Celáa: "Ho valorem bé, ens sona bé la música, només tenim una nota".

Garriga destaca que el que determina el TC genera jurisprudència: "Va assegurant la nostra doctrina i fa sentir-nos més segurs". A més, recorda que encara hi ha pendent de resolució la inconstitucionalitat a la normativa del Parlament de 2022 que estableix que no hi ha d'haver percentatges.

Natàlia Garriga declara com a investigada davant el TSJC

Garriga descarta ser inhabilitada per l'u d'octubre

Garriga recorda que va ser detinguda el 20 de setembre del 2017 i va passar una nit al calabós, "sense saber què": "Fa 6 anys d'això i és evident que s'ha volgut marcar la repressió, tenim gent darrera nostre al jutjat número 13". Sobre aquest tema assegura que no ha comès cap delicte i rebutja que algú pugui entrar a la presó per facilitar votar: "És increïble que demanin presó per gent que volia que es pogués votar".

La consellera de Cultura està processada a la mateixa causa que Josep Maria Jové i Lluís Salvador tot i que en el seu cas no li demanen presó: "Només m'acusen de desobediència. Em demanen un any d'inhabilitació i 18.000 euros. No dono per fet que m'inhabilitin".