Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Joana Ortega confirma que va a la llista de Trias el 28M: "No és llista de Junts"

Per
Cafè d'idees - Ortega confirma que va a la llista de Trias: "No és llista de Junts"

L'exvicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, confirma que va a la llista del candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, a les eleccions municipals a Barcelona i deixa clar que la candidatura és la de Xavier Trias: "No concorro amb Junts. Concorro amb Trias per Barcelona. Em fa moltíssima il·lusió. És un repte".

Ortega remarca que a la llista de Xavier Trias hi ha persones de diferents sensibilitats, des de membres de Junts per Catalunya com Josep Rius, a altres candidats del PDeCAT, de Demòcrates o persones independents: "No som antagòniques i coincidim en un model de ciutat".

Ortega no creu que Trias amagui les sigles de Junts

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Ortega detalla que ocuparà el número sis a la llista de Trias per Barcelona: "No és un tema de números. Trias només sap treballar en equip". La política considera que Trias traspassa barreres ideològiques i no creu que amagui les sigles de Junts per Catalunya: "És una imatge de centralitat, de política pragmàtica".

Ortega: "La independència no és factible ni possible"

L'exvicepresidenta de la Generalitat afirma que ara no és el moment de plantejar la independència i que si es va fer al 9N i l'1 d'octubre va ser perquè s'havia laminat l'autogovern: "Ara cal resoldre els problemes, endrecem això i esperem el bon moment".

Amb relació a l'acord de claredat plantejat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que no li demana "aparcar res", però recorda que en la consulta del Quebec van saber veure el moment de plantejar-ho: "ERC han tingut una pèrdua de memòria, ara no s'adiu. La gent està cansada de brindis al sol".

Ortega reclama atraure inversió i fer un pacte per l'habitatge

Ortega avança que la campanya de Trias se centrarà a "resoldre problemes molt greus de la ciutat de fa 8 anys" i a tots els debats com l'emergència climàtica o l'habitatge: "No havia sentit mai la gent dir que vol marxar de Barcelona. Hem de recuperar l'orgull".

En aquest sentit, diu que Barcelona té la generació de joves més ben preparada, però que se'n van perquè no poden pagar un lloguer. Reclama atraure inversió i fer un pacte per l'habitatge que també inclogui la iniciativa privada: "No pot ser que el pòsit ideològic vagi tancant portes".

Ortega considera que hi haurà més oportunitats de pactar amb el PSC

La número sis de Trias per Barcelona no tanca la porta a cap pacte amb cap partit polític si hi ha acord amb el programa a aplicar: "Hi ha línies vermelles, però si hi ha voluntat, no descarto mai res en política". Ortega creu que serà més fàcil pactar amb el PSC, perquè les enquestes indiquen que tindrà un resultat millor que el PP, però no descarta arribar acords amb els populars de Daniel Sirera: "Sembla que els socialistes podrien tenir un resultat més ampli, però no s'han de fer lletjos a ningú".