Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Mar García Puig, sobre la reforma de la llei de llibertat sexual: "La manca d'acord pot debilitar la llei"

  • La diputada d'En Comú Podem assenyala que "no ajuda" que no hi hagi un acord al govern central per la llei del 'només sí és sí'
  • García Puig, sobre Sumar: "Yolanda Díaz és qui representa millor les il·lusions de la gent cap a la revalidació d'un govern d'esquerres"

Per
Cafè d'idees - Mar García Puig: "La manca d'acord pot debilitar la llei"

La diputada d'En Comú Podem al Congrés, Mar García Puig, demana empatia a Unidas Podemos per "entendre l'alarma" que ha generat la llei de "llibertat sexual": "S'ha d'admetre que hi ha conseqüències no desitjades de la llei, però hi ha molts factors, i un d'ells és la justícia patriarcal".

La diputada de Podemos retreu al PSOE haver trencat l'acord amb Podemos "per una societat feminista" i considera un error eliminar la centralitat del consentiment: "La manca d'acord pot debilitar la llei. Trencar el procés feminista aprofundeix l'alarma i pot fer que la llei no sigui tan efectiva".

García Puig, a favor de Yolanda Díaz i de Sumar

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Garcia Puig reclama una confluència de Podemos amb Sumar perquè diu que Yolanda Díaz és qui representa millor les il·lusions de la gent cap a la revalidació d'un govern d'esquerres: "Entenc la política com un instrument i no puc entendre que no hi hagi una confluència i ens trobem tots a Sumar, que és qui representa millor les il·lusions".

Garcia Puig coincideix amb Yolanda Díaz denunciant les "tuteles" que pateixen les dones en política pel fet que sempre hi ha com un "deute" i s'utilitza un llenguatge com "t'hem posat" o "t'hem inclòs en la llista": "Sembla que ha ofès molt Yolanda Díaz dient que Pedro Sánchez o Pablo Iglesias tenen a vegades comportaments masclistes. No podem negar que hi ha aquestes derives quan tots i totes ho fem d'alguna manera".

La diputada d'En Comú Podem presenta el llibre 'La història dels vertebrats' on relata en primera persona la crisi d'ansietat que va patir quan va ser mare de bessons i, alhora, elegida com a diputada el 2015, a la primera legislatura d'Unidas Podemos i En comú Podem al Congrés de Diputats: "Em passo la jornada electoral a la sala de part. L'endemà pateixo una forta crisi d'ansietat que em dura uns mesos".

Hem estat socialitzades per ser bones mares

Garcia Puig considera que la societat viu d'esquena a la mort i esdevenir mare, la va fer adonar que era la persona fonamental pels seus fills acabats de néixer i que la societat espera de les dones han d'estar a l'altura: "He d'estar viva, sigui com sigui, viure a la fantasia que som capaces de protegir. La mort és una realitat que existeix".

La diputada diu que es va sentir incompresa i va buscar suport a la literatura: "Faig un recull de la bogeria, de dones del passat. Hem estat socialitzades per ser bones mares, i no s'entén que no siguem molt felices".

El Congrés no està adaptat a la maternitat

Garcia Puig diu que el Congrés de Diputats no és aliè als problemes de salut mental i considera que la institució no està adaptat per la maternitat dels diputats: "La bogeria s'ha relacionat amb la feminitat. Tots tenim alguna cosa d'irracional. Aquesta aparença de fortalesa és una de les càrregues de la política".