Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Patricia Guasp dona "llibertat absoluta" a pactes amb PSOE i PP post 28M

  • La portaveu de Ciutadans demana el "cessament immediat i urgent" de Laura Borràs
  • Guasp sobre la proposta d'acord de claredat d'Aragonès: "Els problemes de la societat catalana són uns altres"

Per
Cafè d'idees - Patricia Guasp dona "llibertat absoluta" a pactes amb PSOE i PP post 28M

La portaveu del Comitè de Direcció de Ciudadanos, Patricia Guasp, dona "llibertat absoluta als territoris" per arribar a pactes amb el partit socialista, PSOE, i el partit popular (PP) després de les eleccions municipals del 28 de maig: "El PSOE d'altres comunitats és molt diferent del de Sánchez". La portaveu de Ciutadanos reconeix que després del comitè de refundació del partit s'ha acordat arribar a pactes en funció de cada cas i excloure "els partits extremistes".

En aquest sentit, considera que el partit taronja "no ha de tenir socis preferents", però retreu "la deriva de Pedro Sánchez" amb la rebaixa de malversació i considera que ha estat una cessió. Guasp defensa que "poden i s'han d'entendre tant amb el PP com amb el PSOE"

Demana el cessament "immediat i urgent" de Borràs

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Guasp ha demanat el "cessament immediat i urgent" de la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs: "No pot estar ni un minut més al Parlament".

Estan valorant la proposta del PSC pel cas Borràs

Guasp detalla que estan valorant la proposta del PSC per "fer més ràpid" el cessament de Laura Borràs: "Sempre estarem al costat del consens i el diàleg amb partits constitucionalistes" en referència del PSC i afegeix que estaran d'acord en un president "que no sigui d'ERC o Junts".

Guasp es desentén de la fuga de militants

La portaveu del partit taronja ha evitat valorar la marxa de militants de Ciudadanos a altres partits com el Partit Popular i diu que no té gens d'interès a saber aquestes dades: "Les dades que m'interessen són l'abandonament escolar o l'atur juvenil". La portaveu nacional de Ciudadanos considera que la renovació de llistes passa també altres partits: "No entenc la intenció de retreure sempre a les persones que se'n poden anar de Ciutadans".

Guasp també considera que la decisió d'Inés Arrimadas d'anar a viure a Jerez és una decisió personal i que ja decidirà si es presenta a liderar el partit a les properes primàries.

A favor de regular la gestació subrogada

La portaveu nacional de Ciudadanos defensa regular la gestació subrogada seguint el model "perfecte" del Canadà que preveu que les mares i gestants han de tenir com a mínim 25 anys i ho han de fer de manera altruista. Guasp recorda que el model canadenc també preveu que la mare que rep el nadó tingui com a màxim 45 anys: "Garantista per les dues parts i sense cap mena de recompensa econòmica". Guasp també defensa regular la prostitució.