Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pablo Echenique: "El PSOE no es vol asseure a negociar la llei"

  • El portaveu de Podemos al Congrés diu que la reforma de la llei del 'només sí és sí' del PSOE és "pràcticament idèntica" a la del PP
  • Pablo Echenique sobre la moció de censura de Vox: "És una batalla entre PP i VOX per a veure qui és més salvatge per tombar el govern de coalició"

Per
Cafè d'idees - Pablo Echenique: "El PSOE no es vol asseure a negociar la llei"

El portaveu del grup parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, acusa el PSOE de no voler-se asseure a negociar la modificació de la Llei del "només sí és sí" amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero: Echenique nega que la discussió s'hagi de traslladar al Congrés de Diputats i qualifica de "ficció" dir que el ministeri ja se n'ha de desentendre: "Fer creure que un cop la llei arriba al Congrés el ministeri se'n desentén, no diu la veritat". El portaveu d'Unides Podem al Congrés diu que el PSOE no ha tingut un compte les set propostes presentades per Podemos i que el PSOE només en presenta una des de desembre: "No hem volgut entrar en una guerra pública".

La proposta del PSOE és "pràcticament idèntica" a la del PP

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Pablo Echenique diu que estan oberts a modificar la llei però no a tornar al Codi Penal "de la Manada": "No tornarem a un calvari probatori per a les víctimes, que han de demostrar amb ferides al cos, per poder ser víctimes de primera". Echenique afegeix que la reforma de la llei té el suport del tot el parit i de Yolanda Díaz: "Tot l'espai polític està al cas, hem parlat molt amb Yolanda Díaz i estem tots d'acord". El portaveu de Podemos assenyala la proposta del PSOE, és "pràcticament idèntica" a la del PP i podria comptar amb el suport de Vox.

'Cas Kitchen' "Es volia alterar l'ordre democràtic amb difamacions i mentides"

Amb relació als missatges de l'anomenat 'Cas Kitchen', que publica el diari 'El País', Pablo Echenique denuncia que es volia alterar l'ordre democràtic amb difamacions i mentides esbombades a tertúlies de ràdio o televisió: "No només publiquen mentides per adulterar la democràcia, el problema també és que s'asseuen a tertúlies". El 'Cas Kitchen' es refereix a les maniobres de la cúpula del ministeri de l'Interior de l'era Mariano Rajoy contra Podem i l'independentisme. Echenique creu que no es buscava fiscalitzar a Podemos sinó fer-li perdre representació: "L'objectiu no era judicialitzar. La intoxicació no afecta només a Podemos, adultera el funcionament democràtic".

La moció de censura és una batalla entre PP i VOX

Pablo Echenique explica que encara estan debatent l'estratègia de Podemos per afrontar el debat de la moció de censura que ha presentat VOX i diu que encara queden setmanes per a la discussió al Congrés: "Sí que cal dir a la ciutadania que és una batalla en el camp de la dreta, entre PP i VOX per a veure qui és més salvatge per tombar el govern de coalició".

Acaba de presentar "Memorias de un piloto de combate"

Pablo Echenique acaba de publicar "Memorias de un piloto de combate" on explica la seva intimitat i la "sort" que diu ha tingut: "Reuneixo una sèrie de característiques poc freqüents. No vaig néixer a Espanya, soc científic del CSIC i tinc una discapacitat". En el llibre també explica la seva relació de parella, que diu "és el millor que m'ha passat a la vida". Echenique afegeix que sovint pateix més per les conseqüències del debat polític per a la família que no pas per a ell mateix: "Qui més pateix tots aquests atacs és la gent estimada, i els que t'ataquen ho saben".

En el llibre Echenique hi recorda el seu enfrontament amb Pablo Iglesias durant el primer congrés de Podemos i com havia entrat "amb una certa immaduresa política" a Ciudadanos: "Els mitjans em tractaven molt bé perquè m'estava enfrontant a Pablo Iglesias".