Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Núria de Gispert: "Per què Laura Borràs? Tots feien el mateix"

  • L'expresidenta del Parlament diu que no coneixia "perfectament" les llicències d'edat i creu que ara s'han d'"apaivagar"
  • Núria de Gispert defensa Jordi Pujol: "El tindran al jutjat fins que es mori perquè no li trobaran res"

Per
Cafè d'idees - Núria de Gispert: "Per què Laura Borràs? Tots feien el mateix"

La portaveu nacional de Demòcrates de Catalunya i expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, reconeix que li dol veure Laura Borràs anant a judici. Afirma que "tothom" fraccionava contractes en l'època que Borràs era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes i defensa que un organisme autònom facilitava gestionar-ho d'una manera més laxa: "A vegades tenia explicació, a vegades no en tenia. Però es feia".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, de Gispert ha advertit que a parer seu "ser dona no la beneficia" i es pregunta per què se la jutja si el fraccionament de contractes era una pràctica habitual: "Si hi ha persecució política és en aquest punt".

Seguint aquest mateix argument, Núria de Gispert lamenta la situació actual a la presidència del Parlament i diu que ella no hauria votat la suspensió de Laura Borràs: "La presumpció d'innocència és el primer".

Partidària de restaurar el títol a Pujol

Núria de Gispert considera que Jordi Pujol es va equivocar fent pública la "deixa" del seu pare Florenci Pujol i creu que ho va fer per protegir la família: "Li vaig dir: 'No et vas deixar assessorar per ningú. No li vas dir ni al Mas ni al Roca'". L'expresidenta del Parlament defensa que quan vagi a judici no li trobaran res: "El tindran al jutjat fins que es mori perquè no li trobaran res". En aquest sentit, s'ha mostrat partidària de restaurar el títol com a Molt Honorable.

Núria de Gispert creu que Catalunya està governada per persones de segona o tercera fila i defensa la figura de Jordi Pujol que va ser "el líder per antonomàsia" a escala europea.

NOTICIA [981321,IMAGEN]

L'expresidenta del Parlament diu que Pasqual Maragall també va ser un líder fort i pensa que a Pere Aragonès li falta lideratge fort: "El veig com un bon gestor. Li falta lideratge polític".

Demana que no es parli tant dels privilegis del Parlament

L'expresidenta del Parlament reconeix que organismes amb pocs funcionaris com el Parlament o la Sindicatura de Greuges tenien un estatus particular acordat l'any 1980, però desconeixia el detall: "Tots els presidents anteriors i els diputats -que deixaven l'empresa privada per ser-ho- tots havien cobrat al final del mandat, premis a la jubilació, no ho veig tan malament". Núria de Gispert afirma que aquests "privilegis" encara hi són al Congrés de Diputats i demana rebaixar el debat i anar-lo apaivagant.

Inés Arrimadas: "Al final se n'ha anat, sincerament me n'alegro"

Núria de Gispert reconeix que li sap greu haver fet alguns tuits contra la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, perquè en aquells moments era presidenta i no podia fer-ho: "Tinc un 'pronto'. Això és el que no puc fer". De Gispert afirma que Ciutadans és "el pitjor partit per Catalunya i el que més separació ha creat" i se n'alegra que Inés Arrimadas hagi marxat de Catalunya: "Al final se n'ha anat, sincerament me n'alegro". Arran d'aquells tuits, Núria de Gispert va renunciar a la Creu de Sant Jordi, una renúncia que ara no faria i retreu a Quim Torra o a Artur Mas no haver estat prou valents: "M'havien de defensar i em van demanar que renunciés pel bé del país".