Enlaces accesibilidad
Benestar

Carme Ruscalleda: "Seria feliç igualment sense l'èxit"

  • Carme Ruscalleda és la dona i xef amb més estrelles Michelin del món
  • La cuinera explica com és d'important per a ella treballar en una feina que li permet desenvolupar la seva creativitat
  • Tens tot el contingut de ‘Mapes mentals’, programa presentat per Ana Boadas, a RTVE Play Catalunya

Per
Mapes mentals - Carme Ruscalleda i la passió per la feina

Va ser la primera dona catalana a obtenir les tres estrelles Michelin, i la que més n'ha acumulat del món. Carme Ruscalleda ha sabut combinar passió i creativitat en la seva feina. La reconeguda xef explica al programa ‘Mapes mentals’ per què són importants aquests dos ingredients, que li han aportat felicitat i creixement laboral.

El camí professional de Ruscalleda va començar als quinze anys, quan treballava a la botiga dels pares. La família criava porcs i venien els productes derivats. L'origen pagès i la cura per la matèria primera van ser dues llavors per fer créixer aquesta passió per la gastronomia.

Ruscalleda, de les botifarres a les estrelles Michelin

Tal com explica en una entrevista amb Ana Boadas, el negoci familiar li va donar l'oportunitat de fer tradició i alhora, jugar amb molt de respecte amb el menjar: “vaig començar a crear botifarres diferents, amb formatge, de dos colors… El porc m'ha fet feliç” diu rient la xef.

Aquella experiència li va donar compromís per continuar creant i experimentant fins a convertir-se en la famosa cuinera que és ara. Carme Ruscalleda ha dirigit tres exitosos restaurants. El Sant Pau tancat l'any 2018, va assolir la màxima puntuació: tres Estrelles Michelin.

Trobar la felicitat en la feina

L'èxit laboral és el desig de moltes persones, que consideren que és la manera de ser feliç a la feina. L'experiència de la cuinera ho desmenteix: “Puc dir que sento el mateix compromís i passió cap a la meva feina des que tenia una botiga d’adolescent que quan vam obrir el Sant Pau sense saber si aniria bé, o quan després ens ha vingut l’èxit internacional”, afirma. La passió, la il·lusió, la creativitat, alinear els teus objectius vitals amb els laborals… són altres fonts de felicitat.

Seria feliç igualment sense l'èxit

Els reconeixements i premis són, per Carme Ruscalleda, una forma d'exigència: “més que satisfacció, em quedo amb el compromís de no fallar i demostrar són merescuts”. Quan li pregunten si creu que podria haver estat feliç si no hagués aconseguit assolir l'èxit, ho té molt clar: “absolutament”.