Enlaces accesibilidad
Gastronomia

Carme Ruscalleda, quan tens tots els ingredients per cuinar i comunicar

  • La cuina catalana no s'entén sense el nom de Carme Ruscalleda
  • El vincle entre l'art i la cuina és incontestable amb aportacions com les de Ruscalleda

La cuinera Carme Ruscalleda repassa la seva trajectòria a 'Punts de vista'

Per
Punts de vista - Carme Ruscalleda, gran comunicadora i millor cuinera

Quan dius el nom de Carme Ruscalleda no cal dir gaire cosa més. Tots a casa nostra la coneixem. Fa anys que ens acompanya i que les seves receptes inspiren a moltes cases catalanes. Sempre il·lumina amb la seva forma didàctica d'encarar la gastronomia i ha donat una classe magistral a la Tània Sarrias al programa 'Punts de vista'.

La primera pregunta que afronta la Carme Ruscalleda al programa de RTVE és clara i concisa: la gastronomia és un art? Lamentablement, encara hi ha qui pot dubtar-ho, però tenint en compte el nivell de creativitat que ha assolit la cuina en els darrers anys sembla que ja no hi pugui haver cap recel al respecte.

Aprofitant l'avinentesa, el programa li ha proposat un joc: un maridatge entre la cuina i altres manifestacions culturals. La Carme Ruscalleda s'ha hagut de mullar amb referents tan destacats de les arts com el 'Mediterráneo' de Joan Manuel Serrat o el 'Blanc sobre blanc' de Malevich.

La gastronomia és art i cultura, cap territori s'entén sense els seus costums alimentaris. El lligam tan estret que hi ha entre les cultures del món i les seves cuines fa que cada part del món tingui la seva pròpia identitat, moltes vegades fusionada i entrelligada, però sense perdre mai les seves senyes d'identitat. La Carme Ruscalleda és una enamorada de les tradicions culinàries i dels ingredients que conformen les particularitats de cada territori.

Carme Ruscalleda, gran comunicadora i millor cuinera

De la mateixa manera que hi ha escriptors mediàtics també hi ha cuiners mediàtics, i això no treu ni un bri de talent a la seva feina. La Carme Ruscalleda és una gran cuinera, d'això no hi ha cap dubte, però també és una gran comunicadora. Llibres, ràdio, televisió... cap mitjà de comunicació s'escapa de quedar atrapat amb la seva forma de transmetre.

Amb el seu poble, Sant Pol de Mar, sempre com a bandera, Carme Ruscalleda és una referència culinària dins i fora de les nostres fronteres. La gastronomia li deu molt a la cuinera catalana, i és es diu aviat, és la dona que ha acumulat més estrelles Michelin del planeta. El seu restaurant Sant Pau era un lloc de pelegrinatge pels amants de la gastronomia, va tancar el 2018 tot i que es manté actualment com a bar-cocteleria, i el porta la seva filla.

Ara que els restaurants tornaran a la plena normalitat després d'uns anys complicats, és un bon moment per guardar un lloc a les nostres agendes per gaudir dels plaers de la gastronomia.