Enlaces accesibilidad
Fira ISE

Barcelona, seu de l'audiovisual per uns dies

Per
La fira ISE obre portes a Barcelona un any més

Barcelona inaugura la fira de l’audiovisual ISE 2023 (Integrated Systems Europe). Ho fa per segon any consecutiu en què la fira del sector industrial audiovisual per a professionals més gran del món converteix Barcelona en el centre mundial del sector del 31 de gener fins divendres 3 de febrer. Així i tot, és el primer any que se celebra sense restriccions i de forma massiva i s'espera que l'esdeveniment atragui més de 60.000 visitants d’arreu a la ciutat comtal i es preveu un volum de negoci de mig milió d’euros.

Fabricants, distribuïdors, consultors, productors de l’audiovisual estan cridats a conèixer les últimes tendències i les darreres novetats tecnològiques que revolucionen el mercat des de fa mesos. Prop d’un miler d’expositors ja omplen els més de 3.600 metres quadrats de Fira Barcelona entre els quals es destinarà un espai inèdit destinat a la producció i distribució audiovisual.

És reconeguda com una de les fires més importants de les tecnologies per darrere del Mobile World Cognress. El director general de l'exposició, Mike Blackman, posa en relleu les novetats d'enguany i la creació de llocs de treball d'aquesta indústria al nostre país.

Impacte a la ciutat

L'arribada de l'ISE a Barcelona ha contribuït que moltes a l'obertura de moltes oficines a la ciutat com per exemple Btech, LiveU, Aztec o AOTO.

Segons el Clúster Audiovisual de Catalunya, la indústria audiovisual catalana compta amb 3.609 empreses i factura gairebé 7.000 milions d'euros i dona feina a 31.000 persones, segons les darreres dades de 2012.

Les previsions de l’ISE 2023 en impacte econòmic giren entorn els mig milió d’euros. Es vol superar els nivells de 2020 en termes d'assistència i en termes de dimensió no es preveu assolir encara els nivells de 2019. L'any 2021, el congrés va comptar amb unes 800 empreses participants i uns 43.000 visitants, és a dir, un 20 % menys que l’edició del 2020.

Megatendències audiovisuals

Es fixen en el negoci d’entreteniment i, per primera vegada a l'ISE, hi haurà un espai destinat a la creació de continguts i la distribució audiovisual. La fira acollirà les noves tendències com la resolució en 4K i 8K, la tecnologia LED, la intel·ligència artificial i el 5G amb uns 150 experts que parlaran sobre el futur d'aquest sector.

També la consolidació de la Realitat Virtual i Realitat Augmentada també en seran protagonistes en la seva aplicació en els àmbits de la formació, educació, entreteniment.

El primer dia de la fira hi haurà BKU Anderson de jocs èpics, el segon dia creacions d’esports i convida a tots els professionals relacionats en el sector audiovisual a treure el cap a la cita de Barcelona.