Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jéssica Albiach: "És important que el PSC digui si vol pressupostos o no"

  • La presidenta d'En Comú Podem al Parlament creu que hi ha hagut una "dilatació artificial" de la negociació dels pressupostos
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Albiach: "És important que el PSC digui si vol pressupostos o no"

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, creu que hi ha hagut una "dilatació artificial" de la negociació dels pressupostos de la Generalitat durant aquestes darreres setmanes: "És important que el PSC digui si vol pressupostos o no".

Tot plegat, quan el Govern va donar llum verda al polèmic projecte del Quart cinturó que proposava el PSC i que era un punt de la negociació de pressupostos que més ha bloquejat la seva aprovació les darreres setmanes.

"Vam al·lucinar. ERC havia canviat sense tenir el vot del PSC"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Albiach ha tornat a insistir que no es posi "cap partida pressupostària" destinada a aquest projecte: "Nosaltres teníem un acord, Pere Aragonès ens va donar la seva paraula, va dir que no hi hauria ni un sol euro per Hard Rock, ni per la B40 ni per l'aeroport. I en aquestes estem".

La portaveu d'En Comú Podem veu "bastant inexplicable" que ERC hagi canviat la seva postura sobre el Quart cinturó, mentre Illa anuncia que els dilluns continuaran negociant: "Vam al·lucinar. Esquerra va canviar la seva postura sense tenir garantit el vot del PSC. És el que més ens va sorprendre".

"El PSC fa xantatge"

Albiach assenyala que ERC no té un model de país i reclama als republicans "una reflexió" per explicar als ciutadans del Vallès quin model tenen i fins a on estan disposats a negociar-ho: "Són ells que tenen la contradicció". Sobre el PSC creu que sí que té un model de país que inclou els tres projectes de l'Aeroport, la B-40 i Hard Rock i fa xantatge als pressupostos: "Fa xantatge per aquests 3 macroprojectes".

Albiach avisa

La portaveu d'En Comú Podem diu que els pressupostos no són de cap Govern, sinó del país i avisa a ERC que malgrat el pressupost, votaran en contra de qualsevol mesura que pensin que van en contra de la majoria, encara que els defensi el Govern: "No em tremolaran les cames en votar 'que no' a totes les mesures que van en contra dels interessos de la majoria".

"A Catalunya hi ha un consens 'més ampli' amb llei de canvi climàtic"

Albiach avisa que els tribunals de justícia també podrien aturar la B-40 com ha passat amb l'ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar: “Els tribunals també hi són aquí”. La portaveu d'En Comú Podem argumenta que de la mateixa manera que "al territori" hi ha un consens important amb la B-40, a Catalunya hi ha pràcticament unanimitat amb la llei de canvi climàtic: "És la que no permet trinxar el territori".