Enlaces accesibilidad
Televisió

'Deforme Semanal', d'un petit teatre madrileny a triomfar a Nova York

  • Lucía Lijtmaer i Isabel Calderón, guanyadores de dos premis Ondas, expliquen a 'Late Xou' el creixement del seu podcast
  • Deforme Semanal: “La Shakira és l'única que ha cantat sobre desamor?”
  • Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya

Per

Lucía Lijtmaer i Isabel Calderón, conductores de 'Deforme Semanal Ideal Total', han presentat recentment el seu podcast a Nova York, al NYC KJCC (King Juan Carlos I of Spain Center).

El projecte va començar el 2016 en el Teatre del Barrio de Lavapiés, Madrid, i ara reben propostes per actuar en teatres d’arreu del món. La seva popularitat ha anat creixent i els premis han acabat arribant. El seu talent els hi va valdre per guanyar dos Ondas, al Millor Podcast el 2021 i al Millor Podcast de l’Any als Premis Ondas Globals del Podcast el 2022. Lijtmaer i Calderón han visitat el 'Late Xou amb Marc Giró' per explicar el seu creixement.

"Abans estàvem plenes de ràbia i resignació perquè pensàvem «dues ties feministes, no arribaran a res» perquè això es quedava als marges, com deia molta gent" i “no, ens ha anat bé”, explica entre rialles Isabel Calderón. 'Deforme Semanal Ideal Total' a Radio Primavera Sound és un podcast cultural i d’actualitat, amb un to humorístic i mirada feminista.

Shakira i Piqué. L’èxit musical i la polseguera que ha aixecat

Sobre la nova cançó de Shakira i Bizarrap, 'Music #Sessions 53', on la cantant carrega contra Piqué i Clara Chía, Lucía Lijtmaer ha preguntat si “l'única que ha cantat sobre desamor és Shakira?”, afegeix que la cantant colombiana ha dedicat temes a les seves parelles des de sempre i tanca amb un “Noi, aguanta”. Per la seva banda, Isabel Calderón diu que Shakira ha aconseguit el que volia, “posar-se una altra vegada en el focus, que els joves la coneguin".

Calderón també reflexiona sobre aquelles persones que acusen l'artista de no tenir sororitat amb Clara Chía. “A veure, nosaltres no sabem què li ha fet la Clara Chía a Shakira”, “potser, la Clara Chía, un dia va anar a l'armari de Shakira, li va robar els vestits de purpurina i se'ls va posar”, diu la periodista amb un somriure.

Durant l'entrevista, també s'ha parlat del nou llibre de Lucía Lijtmaer, anomenat 'Cauterio', i s'ha fet el joc 'El Caçador de Masclistes', on les convidades han hagut d'endevinar quin personatge públic havia fet la declaració masclista que es presentava.