Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Sandro Rosell anunciarà si es presenta a l'alcaldia després de Reis

  • L'expresident del F.C. Barcelona admet que li faria molta il·lusió presentar-se com a alcaldable per Barcelona
  • Rosell diu que la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va prevaricar i el va empresonar per la seva promoció personal
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sandro Rosell anunciarà si es presenta a l'alcaldia després de Reis

L'expresident del F.C. Barcelona, Sandro Rosell, admet que li faria molta il·lusió presentar-se com a candidat per convertir-se en alcalde de Barcelona en les eleccions municipals previstes el maig del 2023: "Es pot fer una feina molt maca de convertir-la en la capital del món".

Tot i que no ha revelat més detalls del seu projecte perquè no sap encara si finalment es presentarà. La seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona ha assegurat depèn de la seva família: "Ha patit molt la família, especialment amb la presó".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Rosell ha revelat que històricament ha votat partits de "centre-centre i centreesquerra": He votat a Convergència, alguna vegada al PSC i alguna vegada en blanc".

Sí que ha dit que serà una "plataforma ciutadana" amb "noms coneguts", que busquen experts i s'allunyen de perfils polítics. Explica que estan gestant un equip per "maximitzar la gestió municipal" de Barcelona. En cas de decidir-se a fer un pas endavant, finalment, la presentació seria passat les festes de Reis l'any vinent.

"A Qatar tenen molts defectes, però qui no en té?"

Sobre les crítiques sobre la garantia dels drets humans que es fan a Qatar com a seu del Mundial de Futbol, Rosell veu hipocresia i diu que no va tenir dubtes a l'hora d'acceptar-lo d'espònsor del F.C. Barcelona: "M'encantaria que les coses fossin de color de rosa, però les coses són com són".

L'expresident del Barça reconeix a Qatar i altres països "amb aquesta cultura" hi ha conflictes amb el respecte als drets LGTBI o per les condicions de treball dels immigrants: "Tenen molts defectes, però qui no en té?". Rosell creu que abans de mirar "d'arreglar" els problemes dels altres, s'haurien de resoldre "els nostres problemes" i posa d'exemple la millora del sistema judicial.

Rosell considera que els casos de corrupció són un fet d'abast mundial i que la corrupció està lligada a l'activitat humana: "Vaig llegir que els més corruptes són on més diners hi ha". En aquest sentit, afegeix que personalment ell no ha vist corrupció: "No n'he vist. Però com és tan mediàtic".

"Dos anys a presó per la promoció personal de Lamela"

Rosell diu que la jutgessa de l'Audiència Nacional que el va mantenir gairebé dos anys en presó preventiva abans de ser absolt, Carmen Lamela, va prevaricar i el va empresonar per la seva promoció personal i per això ha presentat una querella contra ella: "Com una senyora et pot posar a la presó per a la seva promoció personal. Una jutgessa és bestial".

L'expresident del F.C. Barcelona explica que va plorar molt a la presó, i que es va tornar més creient.

"Votaria a Gerard Piqué com a president del Barça"

Rosell assegura que no tornarà a ser candidat a la presidència del Barça perquè "mai segones parts són bones" i evita parlar de Joan Laporta: "No parlaré del que fa en Jan. He de mantenir la naturalitat com a expresident". Rosell sí que aposta per Gerard Piqué i creu que seria un bon president. "Jo el votaria. Sap de futbol, és valent, és emprenedor, és culé i és català".

Rosell ha explicat que va coincidir fa uns dies amb l'exjugador del Barça, Samuel Eto'o, ara president de la Federació de futbol de Camerun, que li va reconèixer que els jugadors de futbol professional "són egoistes": "Passes a ser president i veus l'egoisme dels jugadors". En aquest sentit, considera que vestidor és molt competitiu i els jugadors han de mirar per ells si volen ser titulars: "Hi ha 22 jugadors i només poden jugar 11".