Enlaces accesibilidad
Literatura

Maria de la Pau Janer rellegeix la Ilíada amb ulls de dona a 'Tots els noms d'Helena'

  • El 6 de setembre, Maria de la Pau Janer va publicar la novel·la, 'Tots els noms d'Helena'
  • Una història on revisita la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines
  • Després de set anys sense publicar cap llibre, ha visitat 'Punts de vista' per explicar-nos tots els detalls

Per

Punts de vista - Entrevista a Maria de la Pau Janer

La importància de la mirada queda més que palesa a la nova novel·la de Maria de la Pau Janer: 'Tots els noms d'Helena'. L'escriptora mallorquina obre les pàgines del seu nou llibre a 'Punts de vista' després de set anys sense publicar-ne cap.

Un fet que viu amb una barreja d'il·lusió i vertigen. "Tinc la sensació que és el meu primer llibre. Quan el veig a l'aparador d'una llibreria sento alegria. És la culminació d'una feina que ha durat molt de temps, on he posat molt d'esforç i moltes ganes", reconeix l'autora.

Amb els anys, la novel·lista s'ha anat adonant de la dificultat que té viure de l'escriptura: "Quan vaig començar amb dinou anys era una inconscient, pensava que això era facilíssim, i no. És una carrera on sempre estàs aprenent, sempre estàs cercant coses noves".

'Tots els noms d'Helena', una reinterpretació de la Ilíada en femení

Maria de la Pau Janer rellegeix la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines i reivindicant-les. Alhora, lliga aquest poema èpic amb l'època actual a través de la història de l'Eva.

M'encanta quan estic escrivint un llibre, els personatges arriben a ser, pràcticament, humans per mi

El llibre explica la història d'una actriu intensament entregada a la seva feina que interpreta el paper de la seva vida: Helena de Troia. Però sembla que Helena i el seu fat s’han apoderat de la pel·lícula i durant el rodatge tot són dificultats. Els actors i els tècnics involucrats al ‘film’ han d’afrontar fets terribles que els portaran al límit i els obligaran a qüestionar-se moltes coses. Quan tot sembla perdut, una trobada imprevista els durà a emprendre un viatge que els podria canviar la vida.

La novel·la amaga una dedicatòria molt especial

L'escriptora nascuda a Palma li ha explicat a Tània Sarrias que el llibre està dedicat a la memòria del seu marit, en Joan Corbella, qui va morir abans de poder llegir el final de la novel·la.

"El Joan ha estat importantíssim a la meva vida, l'he estimat moltíssim i l'estimaré sempre. Li he d'agrair tantes coses... Mentre jo escrivia aquesta novel·la ell l'anava llegint, em feia comentaris i em preguntava com seria el final. Jo mai li vaig voler dir i no el va arribar a llegir".

Maria de la Pau Janer participarà a la Setmana del Llibre en Català

Com no podria ser d'una altra manera, Maria de la Pau Janer participarà a la Setmana del Llibre en Català, que celebra la 40a edició al Moll de la Fusta. Del 9 al 18 de setembre hi haurà més de 300 activitats al voltant del món editorial català. A més, aquest any s’hi estrena un espai familiar participatiu per introduir la lectura als més petits.

La Setmana del Llibre en Català celebra la 4ª edició omplint el Moll de la Fusta