Enlaces accesibilidad
Cinema i teatre

José Sacristán: "La professionalitat i l'experiència són enemigues mortals de la creativitat"

Punts de Vista

  • L'endemà de ser reconegut per l'Acadèmia de Cinema Català, José Sacristán fa un repàs de la seva carrera a 'Punts de vista'
  • L'actor madrileny va guanyar el Goya d'Honor de 2022 el passat mes de febrer
  • Protagonitza l'obra de Miguel Delibes 'Tacones rojos sobre fondo gris' al Teatre Romea fins al 12 d'octubre

Per
Punts de vista - Entrevista a José Sacristán

El plató de 'Punts de vista' es vesteix de gala per rebre a un referent indiscutible del cinema espanyol, José Sacristán. L'endemà de ser reconegut per l'Acadèmia de Cinema Català i mesos després de rebre el Goya d'Honor per la seva trajectòria, ha repassat els seus inicis i els moments més emblemàtics de la seva carrera amb Tània Sarrias.

Amb vuitanta-cinc anys, l'actor assegura que s'ha de vigilar molt de prop "la professionalitat i l'experiència, ja que són enemigues mortals de la creativitat. Creure que ho saps tot és un error. Això és un aprenentatge permanent i tinc la sort de treballar amb joves amb els que aprenc de la mirada i de la forma de fer i de deixar de fer".

José Sacristán recibe el Goya de Honor 2022

L'artista assegura que, en molts moments de la seva carrera, acceptava tots els papers que li proposaven: "havia de pagar cada mes el rebut de la llum". Ara és un actor consolidat que, tot i sentir "la inseguretat permanent que es porta en aquest ofici on mai saps com vindran les coses", assegura que se sent afortunat amb els projectes que està duent a terme, ja que les seves ambicions s'han anat recol·locant amb pas del temps.

Imprescindibles - José Sacristán, el actor fetiche de la Transición

Un referent al cinema... i al teatre

José Sacristán porta quasi quatre anys protagonitzant 'Señora de rojo sobre fondo gris', una obra de Miguel Delibes que relata la història d'un pintor sumit en una crisi creativa que no ha pogut tornar a pintar des de la mort de la seva dona.

José Sacristán presenta 'Señora de rojo sobre fondo gris'

L'actor madrileny està absolutament enamorat de l'obra original. Afirma que "Miguel utilitza la paraula com una eina al servei de l'ésser humà d'una manera que, des de la més absoluta senzillesa, profunditza en el coneixement de les nostres ànimes".

Aconseguir aquesta adaptació va ser tot un repte. L'autor no volia que ningú posés cara al seu personatge principal i, tot i la bona predisposició de les dues parts, no va ser fins després de la seva mort quan els fills van donar l'última autorització. Des d'aleshores, fa temps que giren per tota Espanya. Actualment, es pot gaudir de l'obra al Teatre Romea fins al 2 d'octubre de 2022.