Enlaces accesibilidad
Literatura

Ildefonso Falcones: "Els meus avis van ser coetanis a l'esclavitud"

Punts de Vista

  • L'autor de 'La Catedral del Mar', Ildefonso Falcones, presenta la novel·la 'Esclava de la Llibertat'
  • Publicat el 30 d'agost, el llibre reflexiona sobre l'esclavitud a les colònies espanyoles
  • Tània Sarrias entrevista l'escriptor al plató de 'Punts de vista'

Per

Ildefonso Falcones presenta 'Esclava de la llibertat' a 'Punts de vista'.

Ildefonso Falcones visita el plató de 'Punts de Vista' per parlar amb la Tània Sarrias sobre 'Esclava de la Llibertat', un nou títol publicat el 30 d'agost on reflexiona sobre l'esclavitud a les colònies espanyoles i les seves últimes conseqüències avui en dia.

L'escriptor nascut a Barcelona fa una crida a la memòria històrica afirmant que 'cuando pensamos en la esclavitud nos vamos a épocas muy lejanas, pero mis abuelos fueron coeatios a la esclavitud'. Un tema que, segons l'autor, està contínua present per la invisibilitat dels afrodescendents i l'auge del racisme amb els moviments d'extrema dreta.

'Esclava de la Llibertat' parla de la lluita de dues dones negres en èpoques diferents, la Cuba esclavista colonial i l'Espanya del segle XXI. Està protagonitzat per Kaweka, una esclava guineana a la Cuba espanyola de finals del segle XIX, amb el contrapunt d'una trama contemporània ambientada al món de les finances del Madrid actual.

Ildefonso Falcones regresa con una novela contra el racismo, 'Esclava de la libertad'

Amb més d'onze milions d'exemplars, Ildefonso és el segon escriptor espanyol viu amb més llibres venuts del món, només superat per Arturo Pérez-Reverte'La Catedral del Mar' (2006), la seva primera novel·la, es va convertir en un fenomen editorial mundial sense precedents, reconeguda tant pels lectors com per la crítica i publicada a més de quaranta països. Deu anys després, el 2016, va publicar la seva esperadíssima segona part, 'Los herederos de la tierra'.

Un èxit que va més enllà dels llibres

El 2018, 'La Catedral del Mar' es va convertir en una exitosa sèrie de televisió, protagonitzada per Michelle Jenner i Aitor Luna. Tres anys més tard, el passat 15 d'abril, es va estrenar a Netflix la seva continuació: 'Los herederos de la tierra' . El seu director, Jordi Frades, i dos dels seus protagonistes, David Solans i Natalia Sánchez, van venir a 'Punts de Vista' per explicar-nos algunes curiositats del rodatge i de la seva trajectòria.

Punts de vista - 'Los herederos de la tierra', una de les sèries més ambicioses del 2022

Ildefonso Falcones pretén que 'Esclava de la Llibertat' representi una defensa de la diversitat cultural, la justícia històrica i la llibertat.