Enlaces accesibilidad
Incendis

Estabilitzat l'incendi de Baldomar, a la Noguera, que ha cremat 2.700 hectàrees de superfície

Per
Sisè dia d'incendis simultanis a diversos punts de Catalunya

L'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), que des de dimecres passat ha cremat almenys 2.700 hectàrees de superfície ha estat donat per estabilitzat aquest dilluns a la tarda. Els Bombers ho han anunciat a les seves xarxes socials a la mateixa hora que ho feia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en compareixença davant dels mitjans al centre de comandament de Cerdanyola. El titular de la cartera d'Interior del Govern ha indicat que amb l'estabilització del que ha estat fins ara un dels pitjors incendis de la campanya acaba el període de simultaneïtat de focs que durant prop d'una setmana ha posat al límit la capacitat del cos de Bombers.

Sobre el possible origen de l'incendi d'Artesa, El cap del cos d'Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha dit que la principal hipòtesi amb què treballen seria que el foc s'hauria originat per causes naturals, en concret, per algun dels llamps que van caure a la zona. De totes maneres, no es descarta altres motius, ja que també es van fer tasques agrícoles a la zona.

Controlat el d'Olivella i estabilitzat el de Peramola

Els Bombers han donat per controlat aquest dilluns al matí l'incendi d'Olivella, al Garraf. Un total de 24 dotacions terrestres continuen remullant la zona afectada. A primera hora d'aquest dilluns els bombers també han donat per estabilitzat el de Peramola, a l'Alt Urgell, encara que continuen remullant la zona amb 42 dotacions terrestres. Aquest últim, provocat per una màquina recol·lectora, ha afectat 77 hectàrees, la major part, dins l'Espai d’Interès Natural Serra d’Aubenç i Roc de Gogul.

Per què cremen els boscos de Catalunya?

A tres dies de la revetlla de Sant Joan, el Govern català estudia ampliar mesures per evitar nous focus. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que el Govern estudia "poder fer més recomanacions" entre dimarts i dimecres, d'acord amb la previsió meteorològica, de cara a la revetlla de Sant Joan.

"Aniran en la línia del que cada any anem dient, farem les que siguin absolutament necessàries, però no en farem que no tinguin sentit", ha respost, preguntat per si es plantejaven prohibir fogueres o petards. D'altra banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que aquest dilluns confien poder perimetrar els incendis d'Oliana i d'Artesa.