Enlaces accesibilidad
Temperatures elevades

Incendis forestals: Catalunya, en alerta per alt risc d'incendi

  • Els incendis forestals ja han arrasat gairebé 600 hectàrees durant aquest 2022 en 296 incendis
  • La conselleria d'Interior preveu una temporada d'incendis "llarga i dura"

Per
Alt risc d'incendi a Catalunya: es preveu la temporada més difícil dels últims anys

L'avançament de l'arribada d'una ona de calor enguany està enregistrant unes temperatures extremadament altes fregant els 40 graus, sobretot a les zones de Ponent. Unes condicions que juntament amb la baixa humitat, són un "caldo de cultiu" perfecte perquè el risc d'incendi també s'elevi a tot el territori català. El departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya recomana molta precaució i demana als ciutadans que adoptin mesures de prevenció.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha alertat aquest dimecres que Catalunya es troba en "una de les campanyes més llargues i dures dels darrers anys" i ha fet una crida a estar alerta davant qualsevol indici de fum o foc que es puguin detectar per trucar al 112.

Bona part de Catalunya té aquest dimecres un risc d'incendi molt alt, sobretot, a les zones d'interior.

Des de principi d'any, ja s'han produït 296 incendis forestals en què han cremat 582,15 hectàrees, una superfície que representa la més extensa des del 2012.

De les últimes dades publicades per la Generalitat de Catalunya, el Baix Llobregat és la comarca que més incendis ha enregistrat en l'última dècada.

La campanya d'enguany disposarà de més de 5.000 servidors públics, així com uns 40 mitjans aeris i 16 drons del cos d'Agents Rurals.