Enlaces accesibilidad
Oci nocturn

Discoteques obertes: clients es queixen de l'escàs compliment de mesures

  • Discoteques del passeig marítim de Barcelona continuen obrint amb llicència de restaurant
  • Alguns clients asseguren que s'incompleixen restriccions, mentre que la patronal del sector ho nega
  • La Guàrdia Urbana no ha detectat un incompliment generalitzat, tot i que ha aixecat acta per excés d'aforament

Per
Incompliment de restriccions a les discoteques obertes

L'oci nocturn fa tres setmanes que està tancat a Catalunya, però hi ha discoteques al passeig marítim de Barcelona que continuen obrint fins poc abans del toc de queda. Alguns clients asseguren que s'incompleixen restriccions, mentre que la patronal del sector ho nega.

Els locals tenen doble llicència, de restaurant i de discoteca, per la qual cosa poden estar oberts com a restaurants fins a les 00.30 hores sense incomplir les actuals restriccions per la covid.

Clients reafirmen aquestes acusacions

Diversos clients han assegurat, però, que no es respecten les mesures de seguretat, com la mascareta i la distància de seguretat. Un vídeo que s'ha viralitzat mostra aquestes afirmacions. De fet, aquesta activitat no està actualment permesa, ja que els locals d'oci nocturn estan tancats en compliment de les restriccions vigents a Catalunya per frenar la sisena onada de la covid.

Les patronals d'oci es defensen

Les patronals de l'oci nocturn han insistit que aquests locals tenen doble llicència de restaurant-bar i de discoteca i que ara mateix poden obrir amb el 50% de l'aforament. "El que no podem fer nosaltres és estar controlant cada persona del local, que ningú s'aixequi i no es mogui", ha dit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. Aquest ha afegit que els locals "fan el possible per controlar" i per recordar els clients que "s'han de posar la mascareta mentre no estan consumint i que està prohibit ballar".

Amb tot, ha dit que és preferible que les persones surtin en "espais legals, supervisats i controlables per la policia" que no en "festes il·legals on tothom està apilonat". De fet, la federació ha alertat del retorn dels 'botellons' si s'aixeca el toc de queda i es manté l'oci nocturn tancat.

No s'ha detectat incompliment generalitzat

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han explicat que ni la Guàrdia Urbana ni la inspecció del districte han detectat un incompliment generalitzat de la seva activitat. Tot i que aquest dilluns sí que van aixecar acta per excés d'aforament en un local.

El Govern ho veu "intolerable"

El Govern s'ha manifestat arran aquesta polèmica. La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha qualificat d"intolerable" que locals del front marítim de Barcelona funcionin com a discoteques fins al tancament i ha avisat que es prendran mesures "si es pot". La portaveu ha recordat que "les normes són per a tothom" i ha condemnat el comportament de la gent que no respecta les restriccions.