Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Salvador Illa, sobre els canvis a la cúpula dels Mossos: "Tot sembla una purga"

  • El primer secretari del PSC diu que les informacions apunten a "una possible politització" del cos policial
  • Salvador Illa: "Hi ha hagut gent que ha sentit que se li imposava el català"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Illa, sobre els canvis a la cúpula dels Mossos: "Tot sembla una purga"

El president parlamentari i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha dit que "tot apunta a una purga" els últims canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra el passat mes de desembre. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Illa ha admès que no troba raó als nous càrrecs policials del cos policial: "Tot sembla una purga. Ens té molt preocupats".

Demanarà la compareixença d'Elena i Puigneró

En aquest sentit, Illa assegura que els volen arribar "al fons de l'assumpte" d'aquestes destitucions i nous nomenaments: "Les informacions apunten a una possible purga, apunten a una possible politització i interferència política la direcció del cos. Per aquí no es pot passar".

Illa ha assenyalat que, segons les publicacions periodístiques, s'estan esborrant correus electrònics i, diu que el PSC demanarà la compareixença del conseller D'Interior Joan Ignasi Elena i del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró per esclarir les informacions sobre els fets: "Si s'han esborrat correus i hi ha interferències polítiques, ho volem saber", ha afirmat.

"Hi ha qui ha sentit que se'ls imposava el català"

El primer secretari dels socialistes catalans diu que alguns volen que el castellà a l'escola tingui un paper equivalent a l'anglès, tractant aquesta llengua com a estrangera. Diu que el català "ens ha d'unir", però demana "respectar a tothom": assegura que alguns han sentit que se'ls imposava el català, i considera que s'ha d'apostar per "una invitació" a parlar la llengua.

D'altra banda, Illa ha celebrat la reunió que divendres passat va mantenir amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga,  per un "nou pacte pel català".  S'ha mostrat disposat a arribar a un acord, però ha subratllat que també cal parlar de "convivència lingüística".

Demana a ERC respecte pel diàleg

Amb relació a la negociació de la reforma laboral, Salvador Illa demana a Esquerra Republicana de Catalunya que respecti els acords als quals ha arribat la patronal i els sindicats: "Té dret a dir el que vulgui, però hem de respectar el diàleg entre els agents socials". El primer secretari del PSC demana a ERC i al president Pere Aragonès que no boicotegin l'acord per la reforma laboral i que compleixin l'acord.

"Puigdemont ha d'afrontar les conseqüències de les decisions"

Salvador Illa diu que té tot el respecte per Carles Puigdemont, però li reclama que comparegui davant la justícia espanyola: "Un ha d'afrontar les conseqüències de les decisions que pren".

Salvador Illa diu que tothom ha de respectar les resolucions judicials, també amb Puigdemont, i recorda que no es va actuar bé: "Ara jo vull mirar endavant".