Enlaces accesibilidad
TNC

Isango Ensemble arriba per primer cop a Catalunya amb l'espectacle 'A Man of a Good Hope'

  • La companyia sud-africana mai havia actuat a Espanya i dona oportunitats a joves amb talent
  • L'obra parla de la crisi dels refugiats a través d'una història real
  • En l'obra hi ha més música que text, però les cançons tenen "molta narrativa" i condueixen el relat de la història

Per
Isango Ensemble porta la crisi migratòria al TNC

L'espectacle musical "A Man of a Good Hope" arriba a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya per primera vegada. Tot i fer vint anys que la companyia actua arreu del món, lsango Ensemble mai havia actuat a Espanya. L'espectacle explica en forma de musical una de les crisis més significatives actuals, la dels refugiats.

Isango Ensemble presenta "A man of a Good Hope" al TNC | Agnès Batlle

Xenofòbia

L'aplaudida companyia debuta a Espanya amb el seu aclamat espectacle inspirat en el llibre homònim de Jonny Steinberg. Una vintena d'intèrprets que canten i ballen interpreten diferents rols en una obra que condensa problemes universals de xenofòbia a través de la història real d'Asad, un nen somali que arriba a Sud-àfrica fugint de la guerra civil al seu país.

Carme Portacelli, directora actual del TNC ha confessat que els tenia de fa temps com a assignatura pendent. A més, ha reivindicat textualment la força i l'espontaneïtat de la companyia i ha lamentat que moltes vegades Europa ha donat l'esquena a Àfrica en matèria de crisi migratòria, assegurant que els països europeus han "envellit moralment".

L'obra narra la història real de l'Asad

L'obra narra la història real de l'Asad TNC

Joves amb talent

Isango Ensemble és una companyia peculiar que dona oportunitat a joves amb talent.  Si saben cantar i ballar, encara que no tinguin estudis, i tenen ganes de treballar hi poden optar. Expliquen i expressen el que viuen i veuen als carrers de la seva ciutat.

Un dels responsables de la direcció musical de l'obra, Mandidisi Dyantyis, ha concretat que en l'obra hi ha més música que text, però les cançons tenen "molta narrativa" i condueixen el relat de la història.

De fet, fins i tot quan hi ha diàlegs i text també hi ha música per sota, "és present en tota l'obra" i la companyia utilitza la melodia per a reproduir el so de la pluja i el del foc, entre altres, ha dit Dornford-Maig

 Companyia Isango Ensemble representant "A Man of a Good Hope"

'A Man of a Good Hope' és un crit a la comprensió i a la compassió des de la vitalitat, l'humor i l'optimisme.