Enlaces accesibilidad
Represa del diàleg

Pedro Sánchez promet portar a la taula de diàleg noves inversions per a Catalunya però no aclareix si ell hi serà

Per
Pedro Sánchez promet portar a la taula de diàleg noves inversions per a Catalunya però no aclareix si ell hi serà

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua sense aclarir si serà present a la taula de diàleg entre Estat i Generalitat, prevista per a la tercera setmana de setembre. En una entrevista aquest diumenge al diari El País, Sánchez assegura que "el més important no és si hi vaig o no; l'important és si hi ha avenços en aquesta mesa, i en això hi hem de treballar tots". Pel president espanyol la seva aposta pel diàleg és total i ho demostra, diu, el fet que des que és a la Moncloa s'ha reunit tant amb l'expresident de la Generalitat Quim Torra com amb l'actual Pere Aragonès.

El Govern considera crucial que el president espanyol participi a la taula de diàleg entre Estat i Generalitat perquè ja fa un any que no hi ha trobades i la represa dels contactes convé que vagi acompanyada d'un gest polític al més alt nivell. Malgrat que la Moncloa ha avisat més d'una vegada que l'amnistia i la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació estan fora de l'agenda de la mesa de diàleg, l'executiu català diu que espera una proposta de l'Estat en aquest sentit perquè els temes que formen part del dia a dia han de ser objecte de reunions bilaterals ordinàries. Aquest cap de setmana la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que en els propers dies es donaran a conèixer els noms de les persones que formaran part del grup de l'acord per l'amnistia i l'autodeterminació.

D'aquí a uns dies s'anunciaran els integrants del grup impulsor de l'acord nacional per l'amnistia i l'autodeterminació

Fins ara només ha transcendit el nom de l'exdiputat de la CUP David Fernández. Plaja ha aclarit que aquestes persones no han de ser necessàriament les mateixes que d'aquí a uns dies conformin la delegació catalana que es trobarà amb l'executiu de l'Estat.