Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Sidonie ens presenten 'El regreso de Abba'

Notícia - Cafè d'idees 

  • El grup català ens parla d'un treball que mai s'havia fet abans, on dialoguen un disc amb una novel·la
  • Els Sidonie ens reconeixen "l'amor pur" que tenen entre ells i asseguren que funcionen com una parella
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sidonie ens presenten 'El regreso de Abba'

El grup català Sidonie passa pel Cafè d'idees per presentar el seu darrer projecte, El regreso de Abba, que engloba un disc i un llibre del seu vocalista, Marc Ros. En una conversa amb Gemma Nierga ens expliquen que ha tingut molt bona rebuda, però també ens parlen de la tornada als concerts, dels seus videoclips i de l'especial relació que tenen entre els membres del grup.

Un projecte inèdit

Marc Ros explica que aquest darrer projecte ha tingut molt bona rebuda. Tot i això, reconeix que li va costar molt de fer i que encara pateix les conseqüències. "Em costa dormir, tinc ansietat", reconeix Ros.

En qualsevol cas, el cantant també apunta que mai s'havia fet un projecte com els que ells han tirat endavant amb El regreso de Abba. Aquest treball fa dialogar un disc i un llibre, que es poden gaudir per separat, per bé que són totalment complementaris, segons explica Axel Pi. Per la seva part, Ros narra que primer va ser la novel·la i, a partir d'estar-lo escrivint, es van aventurar amb lligar-hi un treball musical, una cosa que, segons assegura, no s'havia fet mai abans.

Molt més que un vincle professional

Que entre Sidonie hi ha molt més que un acord professional és una evidència. Jesús Senra reconeix un "amor pur i molt de veritat" entre els membres del grup. "Ens necessitem", assegura el membre de la banda. "Funcionem com si fóssim una parella", afegeix el cantant del grup, que apunta a que "no a totes les bandes veiem aquesta amistat, bon rotllo i amor".

Poc amants de fer videoclips

Encara que pugui semblar el contrari, els Sidonie reconeixen que no els hi agrada fer videoclips. Marc Ros reconeix que no li agrada gens, i que el que vol fer ell són concerts i cançons.

Segon senzill en català

En aquest darrer treball, Sidonie ha apostat per incloure-hi una cançó en català, per la que han apostat amb "naturalitat" com a segon single. I amb naturalitat també ho han acollit els seus fans que no entenen aquesta llengua, asseguren.

Sobre el tema de la llengua, diuen que no s'han hagut de justificar per cantar en castellà. Sempre han estat còmodes i han pogut fer el que han volgut, segons explica Pi.