Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ignacio Garriga: "Si hi ha indults ens querellarem per prevaricació administrativa"

  • El president del grup parlamentari de Vox creu que "Catalunya és un paradís pels delinqüents"
  • Garriga trobaria "improcedent" que a les escoles de Catalunya sonessin 'Els Segadors'
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ignacio Garriga: "Si hi ha indults ens querellarem per prevaricació administrativa"

El president del grup de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, assegura que si el govern de l'Estat aprova els indults pels presos independentistes, presentaran una querella per un delicte de prevaricació administrativa: "És una potestat que té el govern, però no es compleixen cap dels requisits que preveu la llei, com és el penediment", ha dit Garriga, que considera un "autèntic frau de llei" que es pugui indultar algú que no se'n penedeix.

"No és comparable ETA amb Junqueras"

El diputat de Vox ha recordat que els polítics empresonats "van donar un cop d'estat: un dels delictes més greus" però reconeix que no és comparable amb assassinar una persona, com havia fet ETA: "No es pot comparar amb el terrorisme". Tot i això, considera que els delictes que van cometre van ser greus i que no se'ls pot indultar: "Oi que ningú es planteja un indult amb els etarres? Amb un independentista, tampoc", ha afegit.

"Catalunya és el paradís dels delincuents"

Ignacio Garriga denuncia que el govern de la Generalitat "empara l'ocupació violenta d'habitatges" pel suport que rep de la CUP, un partit que afirma té propòsits antidemocràtics i "promou la violència amb una finalitat política". Garriga critica que condicionin al govern de Pere Aragonès per canviar els protocols dels Mossos d'Esquadra.

"No es pot prioritzar als immigrants il·legals"

Amb relació amb l'entrada d'immigrants a la frontera de Ceuta, Ignacio Garriga ha dit que és una injustícia i un crim contra la humanitat i que Vox canviarà totes les lleis que calguin per evitar-ho: "És un efecte crida. Mentre hi hagi espanyols que no poden portar el pa a les seves famílies no es poden prioritzar als immigrants il·legals". Garriga critica que els polítics han format part del "segrest" dels menors no acompanyats i "els han distribuït per Espanya com a mercaderies".