Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jaume Collboni: "La fortalesa de l'Estat de Dret també es demostra donant indults"

  • El president del PSC a Barcelona considera que els indults afavoriran el diàleg
  • Jaume Collboni: "La Generalitat sempre ha tingut certa recança a invertir a la ciutat de Barcelona
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Collboni: "La fortalesa de l'Estat de Dret també es demostra donant indults"

El primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona i president del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, diu que els indults formen part de l'estat de dret i que concedir-los mostra la fortalesa d'aquest estat de dret. Jaume Collboni reconeix que hi ha discrepàncies dins del Partit Socialista i especialment que hi ha una visió ben diferent dins i a fora de Catalunya i que cal explicar-los bé: "És complicat de gestionar quan una de les parts diu que no vol els indults". Collboni afirma que ara cal "intel·ligència i generositat dins del marc legal" i que facilitarà el diàleg que els presos del procés surtin de la presó.

"Que els barcelonins siguin tractats com a ciutadans de primera"

Amb relació a l'habitatge Collboni diu que la Generalitat ha tingut "recança" a invertir a la ciutat de Barcelona: "Estem construint uns 2700 habitatges de promoció pública i a qui li correspon, que és la Generalitat, només en fa dues". Collboni també ha recordat que l'Estat també inverteix 80 milions d'euros que permeten fer 3600 habitatges.

"Treballem en la mateixa direcció amb Colau sobre l'Hermitage"

Jaume Collboni creu que el projecte de l'Hermitage serà "un revulsiu i un magnífic projecte" per Barcelona tot i reconèixer que la gestió "no s'ha portat bé". Collboni assegura que treballa en "la mateixa direcció" amb l'alcaldessa Ada Colau. El primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona també diu estar a favor de l'ampliacio de l'aeroport del Prat: "Ens cal més interconnectivitat intercontinental" o que el Mobile World Congrés ha de significar la reactivació de la ciutat.

"Vaig negociar un govern que obviés el procés"

El primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona reconeix que va negociar amb Manuel Valls la formació de la coalició de govern a la ciutat a canvi de què l'ajuntament "s'ocupés dels problemes de la gent i obviés o no estigués condicionat pel procés independentista".

Nega que els informes de vulnerabilitat es tramitin tard

Jaume Collboni ha garantit que l'ajuntament de Barcelona actua amb diligència en la presentació dels informes de vulnerabilitat prescriptius en els desnonaments. El primer tinent d'alcaldia desmenteix les paraules d'Elsa Artadi que assegurava el contrari.