Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Josep Sánchez Llibre: "Hi ha un optimisme generalitzat"

  • El president de Foment del Treball ha valorat de Pere Aragonès que sempre hi ha tingut "línia oberta"
  • De l'alcaldessa de Barcelona: "Ada Colau no em vol donar la ma, ella sabrà"
  • Josep Sánchez Llibre: "A Catalunya hi ha una pressió fiscal asfixiant"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Josep Sánchez Llibre: "Hi ha un optimisme generalitzat"

El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, veu un "optimisme generalitzat" entre els empresaris de cara a la recuperació econòmica que s'accelerarà a mesura que avanci la vacunació. Sánchez Llibre també ha dit que és una bona notícia la formació el nou govern i que la primera mesura que ha d'acordar és l'ampliació de l'aeroport de Barcelona, una obra que ha recodat, pot suposar una inversió de 1.700 milions d'euros: "És l'última oportunitat que tenim per progressar en aquest país i no em puc imaginar que el nou govern hi posi traves".

"Pere Aragonès té experiència suficient"

El president de Foment explica que Pere Aragonès té experiència suficient per ser el futur president de la Generalitat i explica que si bé han discrepat i no sempre s'han posat d'acord, sempre han tingut línia oberta per qualsevol plantejament: "com a empresari li desitjo el màxim d'èxits des de l'òptica econòmica perquè la situació que hem passat és gravíssima".

Molt dur amb Ada Colau

Josep Sánchez Llibre qualifica a l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau de persona "radical, sectària, arbitraria i poc dialogant" i afegeix que no hi té cap relació: "He trucat a la seva porta diverses vegades i no em rep". El president de Foment afegeix que Colau té tot el sector econòmic comercial, de l'hostaleria o de la restauració en contra "perquè no escolta" i afegeix que ha implantat modificacions a la mobilitat de la ciutat d'esquena als sectors econòmics.

"Sense l'impost de patrimoni desapareix el dumping fiscal"

Amb relació a la política fiscal, Josep Sánchez Llibre assegura que Catalunya té una pressió fiscal "asfixiant" en comparació amb Madrid i reclama que desaparegui l'impost del patrimoni perquè així desapareixeria el dúmping fiscal. El president de Foment ha dit que està d'acord que qui més té pagui més, però lamenta que "A Espanya, sempre paguen els mateixos" i diu que cal que aflori l'economia submergida.