Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jaume Asens: "Estem a prop d'un acord d'investidura amb ERC"

  • Els comuns aposten per entrar al Govern, però no ho posaran com una condició a la investidura d'Aragonès
  • Jaume Asens: "Com a observador no veig al full de ruta d’ERC aconseguir la independència en aquest mandat"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Asens: "Estem a prop d'un acord d'investidura amb ERC"

El president del Grup Parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, confia a arribar a un acord ràpid amb ERC. Tot i que serien partidaris d'entrar al Govern, Asens ha deixat clar que no serà una condició per a investir Pere Aragonès. Ha explicat que la reunió d'ahir va anar bé: "No ens vam posposar cap 'impossible, tenim moltes coses en comú".

Jaume Asens es creu la proposta d'acord que els ha presentat Esquerra i no pensa que els "estiguin prenent el pèl" perquè, diu, han obert expectatives concretes. El diputat d'En Comú Podem ha dit que seria una temeritat anar a eleccions i "llençar més 1,5 milions de vots progressistes" que permeten un govern d'esquerres.

Evitar que Junts governi "per la porta del darrera"

Amb relació amb la negociació amb els republicans, Asens ha dit que han posat els programes "damunt la taula" i han concretat els cinc eixos prioritaris: recuperació econòmica, salut, feminisme, transició ecològica i diàleg i llibertat. Ahir hi va haver dues imatges esperançadores al matí Gabriel Rufian i Yolanda Díaz i la reunió d'ahir a la tarda. Asens ha dit que hi pot haver un acord d'investidura, però també volen arribar a un acord de govern: "La millor garantia perquè Junts no governi per la porta del darrera és que nosaltres estem al govern".

"Esquerra no porta al full de ruta aconseguir la independència"

Jaume Asens ha dit que Esquerra Republicana és conscient del canvi d'escenari i ha assegurat que els republicans no porten en el seu full de ruta d'aquesta legislatura aconseguir la independència de Catalunya. Asens ha recordat que som dins d'una pandèmia, que hi ha una crisi econòmica molt greu i que les prioritats s'han hagut de reordenar.

El PSOE voldria que hi hagués un acord de progrés

Amb relació amb la possibilitat que el PSC es sumés a l'acord d'esquerres al govern de la Generalitat, Asens ha dit que aniria amb sintonia amb el que ha passat al Congrés de Diputats. Ha recordat que no n'hi ha prou amb guanyar les eleccions, en referència al PSC i ha posat d'exemple l'Ajuntament de Barcelona. El president de Podemos al Congrés no ha volgut dir si des del PSOE estan pressionant als socialistes catalans perquè acceptin a Pere Aragonès com a president: "No em conta que s'estigui pressionant a Salvador Illa i si ho sabés tampoc o diria".