Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Albert Batlle: "Les trobades eren previsibles però no es podien evitar"

  • El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona assegura que l'obertura de l'oci nocturn és "un tema delicat"
  • Acusa ERC i JxCat d'haver fet un "cordó sanitari" contra el PSC i Salvador Illa
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Albert Batlle: "Les trobades eren previsibles però no es podien evitar"

Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, ha confirmat que les aglomeracions de persones de dissabte a la mitjanit, quan tot just s'havia acabat l'estat d'alarma, eren previsibles i inevitables. Ha recordat que la Guàrdia Urbana vetllava per dissoldre les més nombroses i evitar actes que afectessin la seguretat de les persones. Igualment ha destacat que la segona nit, la de diumenge, va ser molt més tranquil·la.

Multes durant l'estat d'alarma

Davant la possibilitat de multar les persones que la matinada de dissabte estaven al carrer sense mascareta ni distància de seguretat, el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha insistit que era impossible. Però ha donat la xifra recaptada, davant els dubtes sobre la capacitat recaptatòria de les multes durant l'estat d'alarma a la capital catalana, d'un milió set-cents mil euros per sancions a Barcelona.

Botellons vs locals d'oci nocturn

Albert Batlle s'ha mostrat cautelós amb la reobertura de discoteques i locals d'oci nocturn. Preguntat per les declaracions de membres del sector, que afirmen que si no obren hi haurà més botellades al carrer, Batlle ha remarcat que no tots els que fan botellades anirien tant sí com no a un local d'oci nocturn per sortir de festa.

La presa de pèl d'ERC i JxCat

El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, i membre d'Units per Avançar, ha lamentat que vuitanta dies després de votar encara no hi hagi govern a Catalunya. "És una pèssima notícia, i no ens ho mereixem", ha assegurat. Ha titllat de "presa de pèl" la situació que estan perpetuant JxCat i ERC.

Aixecar el cordó sanitari contra el PSC

Albert Batlle ha criticat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per no permetre que Salvador Illa, guanyador de les eleccions, pugui presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat. També ha posat el focus sobre el "cordó sanitari" que els partits independentistes van signar contra el PSC tancant la porta a qualsevol pacte postelectoral, demanant que s'aixequi, especialment per part d'ERC.