Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Andreu Mas-Colell: "No hi ha ruta a la independència. No ens enganyem"

  • L'exconseller d'Economia destaca que "no tenir Govern té un cost" i confia que hi haurà pacte aviat
  • Vaticina un estiu "optimista" en termes econòmics gràcies a la vacunació massiva
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Andreu Mas-Colell: "No hi ha ruta a la independència. No ens enganyem"

Andreu Mas-Colell, economista i exconseller d'Economia, s'ha expressat amb contundència sobre el full de ruta independentista: "No hi ha ruta a la independència. No ens enganyem". Mas-Colell ha explicat la veritable raó, segons el seu parer, perquè Catalunya no sigui independent ni en vint ni en trenta anys: "Europa no ho vol", i ha apostat per enfortir l'autogovern i millorar la qualitat de vida dels catalans dins Espanya.

"Vaig ser un ingenu"

L'exconseller d'Economia ha recordat com l'1 d'octubre va anar a votar per convicció democràtica, però ha reconegut la seva ingenuïtat pensant que no es faria una declaració d'independència. Ha responsabilitzat les "rivalitats tàctiques" dels partits polítics haver fet aquesta declaració que va ser contraproduent, admetent que ell mateix es va pronunciar en contra de manera pública.

El preu de no tenir Govern

Andreu Mas-Colell s'ha referit a la formació del nou Govern de la Generalitat confiant que s'arribarà a un acord entre JxCat i ERC. També ha lamentat que mentre estigui en funcions hi ha decisions que s'estan prenent a nivells superiors que s'estan deixant perdre: "No tenir Govern té un cost", i ha definit com a "dèbil" la seva capacitat de negociació mentre no es conformi el nou executiu.

L'estiu: econòmicament optimista i dinàmic

L'exconseller d'Universitats ha vaticinat que tindrem un estiu optimista, on la gent gastarà en oci, gràcies a la vacunació i a la millora de la situació sanitària. L'economia s'animarà, però no als nivells d'abans de la pandèmia.

Els fons europeus i el futur de Catalunya

Andreu Mas-Colell ha reiterat que una bona gestió dels fons europeus pot modernitzar i enfortir l'economia catalana, i ha insistit que és el Govern, i no la conselleria d'Economia, qui ha de marcar les línies mestres. També ha recordat que tot s'ha d'acordar amb l'Estat i que els diners arribaran molt marcats per projectes prèviament aprovats.