Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Antoni Cañete: "Podíem haver gestionat millor la restauració"

  • El president de PIMEC s'ha lamentat que a Catalunya la seguretat i la activitat econòmica no hagin anat de la ma
  • Antoni Cañete: "No podem perdre el tren del segle XXI: l'energia"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Antoni Cañete: "Podíem haver gestionat millor la restauració"

El president de la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec, Antoni Canete, s'ha lamentat de la gestió de la pandèmia a Catalunya concretament en el sector de la restauració que creu, "s'hauria pogut fer millor". A preguntes sobre la comparació entre el que han fet a Madrid i a Catalunya, el president de PIMEC no ha volgut posicionar-se d'una manera categòrica, però sí que ha dit que a Catalunya es podia haver fet que la seguretat sanitària i l'activitat econòmica "tinguessin un altre tipus d'impacte".

"Tots ens hem de concentrat en la fàbrica de bateries"

Amb relació a la instal·lació d'una fàbrica de bateries per a l'automoció a la qual pugnen diferents territoris, Cañete ha alertat de no perdre "un dels trens més important del segle XXI que és l'energia". Antoni Cañete ha dit que seria una llàstima que la fàbrica de bateries no s'instal·lés a Catalunya perquè és on hi ha les millors condicions de tot l'estat: "Tenim la indústria de l'automòbil més importat d'Espanya, les empreses auxiliars, la formació, no només els terrenys on ubicar-la".

Fons europeus 'Next Generation'

Antoni Cañete ha reiterat la necessitat que les petites i mitjanes empreses puguin accedir als fons europeus coneguts com a 'Next Generation' i ha reclamat a les grans empreses que facin de locomotores. Cañete ha recordat que aquests fons de 750.000 milions d'euros representen una gran oportunitat, perquè és la primera vegada que tots els països de la UE han mancomunat el deute i ha recordat que s'anomenen 'Next Generation' perquè seran les properes generacions les que hauran de tornar el deute.

Cañete ha demanat no instrumentalitzar les institucions

El president de PIMEC ha exigit no "instrumentalitzar les institucions" en referència a les candidatures que es van presentar a les eleccions de la patronal: "La meva candidatura era una candidatura plural, com segurament és el país". Amb relació a la formació de govern a Catalunya Cañete, ha reiterat la necessitat de tenir un govern fort com més aviat millor: "El primer que vaig fer va ser reclamar la constitució d'un govern, i un govern fort".