Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Quique Bassat: "No barrejaria vacunes. Falten dades"

  • L'investigador de l'ISGlobal defensa fer una vacunació massiva de primeres dosis per aturar la transmissió
  • Destaca que els menors també s'hauran de vacunar per assolir la immunitat col·lectiva
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Quique Bassat: "No barrejaria vacunes. Falten dades"

Quique Bassat, epidemiòleg i investigador de l'ISGlobal, ha assegurat que "té més risc posar una segona dosi d'una altra vacuna que fer les dues amb AstraZeneca". Ha defensat l'eficàcia d'aquesta vacuna, equiparable a la de Janssen, i ha recordat que no hi ha dades sobre les conseqüències de barrejar vacunes diferents.

L'encert del dr. Argimon

L'epidemiòleg ha coincidit amb el criteri de Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, sobre endarrerir la segona dosi i apostar per fer una vacunació massiva de primeres dosis. Els estudis han demostrat que amb una sola dosi ja hi ha una protecció elevada contra el virus, i de cara a aconseguir la immunitat col·lectiva és una estratègia eficaç.

Vacunar els nens?

"Si volem arribar a una immunitat global, els nens s'han de vacunar", ha sentenciat Quique Bassat. Una quarta part de la poblacio mundial té menys de 18 anys i es poden infectar i contagiar el virus. Ha recordat que malgrat no desenvolupen una malatia greu per covid, sense vacunar-los no es podrà interrompre la transmissió, fita clau per acabar amb la pandèmia.

Els grans oblidats

L'epidemiòleg ha afirmat que les persones entre 70 i 79 anys han estat els grans oblidats de la campanya de vacunació. És un col·lectiu que té un alt risc de patir covid de manera greu o molt greu, i ha recordat que són els que proporcionalment han tingut menys vacunes. Ha mostrat optimisme perquè ara, amb la vacuna de Janssen, es pugui resoldre aquesta desigualtat.