Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jéssica Albiach: "ERC no s'ha de deixar humiliar per Junts"

  • La líder d'En Comú Podem al Parlament assegura que fa 3 setmanes que no es reuneixen ni amb ERC ni amb el PSC
  • Jèssica Albiach: "Junts per Catalunya és una "olla de grills"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jéssica Albiach: "ERC no s'ha de deixar humiliar per Junts"

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha retret a Esquerra Republicana de Catalunya cedir amb tot, en la negociació amb Junts per Catalunya per a formar govern. Albiach ha afirmat que "Junts és una olla de grills" i és una força política que genera inestabilitat i ha qualificat de "trist" que s'usi l'Ajuntament de Tarragona: "La humiliació de Junts cap a Esquerra va calant perquè ni ERC ha paït que ha guanyat dins del bloc independentista ni Junts que ha perdut".

"No hi ha reunions formals ni amb ERC ni amb PSC de fa tres setmanes"

La líder d'En Comú Podem al Parlament ha dit que hi ha una alternativa progressista que requereix valentia per part d'ERC i també del PSC: "Cal un govern fort, sòlid, Esquerra hauria d'estar buscant altres suports". Albiach ha afegit que els canals de negociació són sempre oberts, però no hi ha reunions de fa tres setmanes: "La fórmula progressista arribarà perquè Junts ja no sap què vol".

"A la taula de diàleg no hi cal un mediador"

Amb relació a la taula de diàleg Jéssica Albiach considera "s'hi ha de poder parlar de tot, també d'autodeterminació" i ha dit que no era necessària la figura d'un mediador si hi ha bona fe de totes les parts: "Ningú guanyarà el 100 x 100, no és una taula de partits sinó una taula de governs".

"El ministre de Justícia potser té la proposta de Jaume Assens damunt la taula"

Jéssica Albiach s'ha referit a la proposta de reforma del delicte de sedició assegurant que Jaume Assens ha parlat amb el Ministre de Justícia, amb Pedro Sánchez o amb Carmen Calvo: "La reforma del delicte de sedició està feta i traslladada". Albiach ha relacionat el retard de discussió de la reforma amb les eleccions a la Comunitat de Madrid.