Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Laura Borràs sobre Cuevillas: "Hi ha debats que no estan oberts"

  • La presidenta del Parlament assegura que el Consell per la República no ha de ser un escull en les negociacions
  • Nega amb rotunditat que vulgui reformar el reglament del Parlament en benefici propi
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Laura Borràs, sobre Cuevillas: "Hi ha debats que no estan oberts"

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha negat haver censurat Jaume Alonso-Cuevillas com a membre de la Mesa i ha assegurat que la seva marxa va ser pactada per evitar "turbulències" dins la institució. Ha recordat que dins JxCat i de la Mesa "hi ha debats que no estan oberts", en referència a les declaracions de Cuevillas on qüestionava que el Parlament fes el tràmit de resolucions declaratives que comportessin inhabilitacions gratuïtes.

La vigència del lawfare

La presidenta del Parlament ha defensat la seva innocència davant les acusacions de pressumpta corrupció i ha negat que vulgui reformar el reglament del Parlament al seu favor. Ha recordat que aquesta reforma només pot venir de la mà dels partits, i ha acusat l'Estat d'aplicar el lawfare (incriminar judicialment els rivals polítics) contra ella.

El Consell per la República "no serà un escull"

Laura Borràs s'ha mostrat convençuda que el paper del Consell per la República no serà el principal escull de la negociació amb ERC per assolir un pacte de legislatura. Ha definit el Consell com "una entitat privada" que té com objectiu la materialització de l´últim reducte de l'1 d'octubre, i ha valorat que no estigui subjecte a les "urpes de l'Estat espanyol". Borràs veuria "estrany" un govern independentista sense Junts per Catalunya i ha criticat les "presses per arribar a un acord de legislatura".

Els presidents legítims

La presidenta del Parlament ha assegurat que Carles Puigdemont és el president legítim, com també ho és Quim Torra. Ha destacat que un està a l'exili i l'altre ha estat inhabilitat, però tots dos han tingut el suport de les urnes i han patit "la repressió de l'Estat". Pere Aragonès seria el tercer president legítim "si és investit".