Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Mireia Vehí: "No m'imagino a Junts provocant unes noves eleccions"

  • La diputada de la CUP ha confirmat que donaran suport a Aurora Madaula per rellevar a Jaume Alonso Cuevillas
  • Mireia Vehí: "L'acord amb Esquerra no és prou profund per entrar al govern"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Mireia Vehí: "No m'imagino a Junts provocant unes noves eleccions"

La diputada de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, s'ha mostrat convençuda que Junts per Catalunya s'acabarà sumant a l'acord entre ERC i la CUP i no provocarà unes noves eleccions. Vehí ha dit que Junts ha d’assumir el resultat de les eleccions si bé "està trigant massa". La diputada de la CUP ha assegurat que, en qualsevol cas, la seva formació no serà un problema i, arribat el cas, facilitaran un govern en solitari d'ERC.

"No hi ha les condicions perquè la CUP es plantegi entrar a Govern"

Amb relació a la possibilitat d'entrar al nou executiu de la Generalitat, Mireia Vehí ha dit que l'acord amb ERC no és prou profund, si bé no seran un escull ni per la Mesa ni per la investidura: "No hi ha les condicions perquè entrem al govern".

"El Consell de la República és partidista"

La diputada de la CUP ha reconegut que un dels esculls de la negociació és el paper del Consell de la República i ha recordat que per la CUP, el Consell, és un espai més de partit que de país.

"Donarem suport a Aurora Madaula"

Amb relació a la substitució Jaume Alonso Cuevillas, Vehí ha recordat que hi havia un acord que Cuevillas no va respectar i ha demanat definir clarament "per què val la pena assumir la repressió de l'Estat i per què no". La diputada de la CUP ha dit que votaran a favor d'Aurora Madaula, perquè formi part de la Mesa del Parlament i ha demanat un compromís perquè no hi hagi més "interferències".

"No confiem amb la taula de diàleg"

Mireia Vehí ha reiterat durant l'entrevista que està convençuda que la Taula de diàleg "no anirà enllóc" i ha dit que la pregunta no és si la Cup hi ha de seure o no, sinó que si la Taula serà un mecanisme de resolució o tindrà a la Constitució com a límit.

La diputada de la CUP s'ha mostrat preocupada pel que ha qualificat de dretanització de l'Estat i del PSOE i ha criticat la improvisació de la gestió de la pandèmia i els criteris economicistes de la presa de decisions del Procicat.