Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Teresa Cunillera: "És curiós que Ayuso negociï una vacuna amb el comunisme"

  • La delegada del govern a Catalunya es pregunta on ha quedat allò de 'comunismo o libertad'
  • Teresa Cunillera: "No hi haurà un altre 1 d'octubre"
  • Sobre Núria Marín: "Confio en el seu dret a demostrar la seva innocència"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Teresa Cunillera: "No hi haurà un altre 1 d'Octubre"

La delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha retret a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que hagi negociat de manera unilateral l'adquisició de la vacuna russa Sputnik: "Resulta que demana molta llibertat i on està la solidaritat, on està aquella Espanya que ella diu defensar tant", s'ha preguntat. Cunillera troba "curiós" que una presidenta del PP, "que està intentant integrar VOX, estigui negociant amb el comunisme".

"No hi haurà un altre 1 d'octubre"

Teresa Cunillera ha assegurat que el futur govern català no es plantejarà un nou '1 d'octubre' perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez "no serà tan maldestre com Rajoy". Cunillera destaca que la diferència entre el govern de Mariano Rajoy i el de Pedro Sánchez és que l'actual president socialista aposta pel diàleg.

"Mai havia vist al Congrés que pleguin per exercir la llibertat d'expressió"

La delegada del govern s'ha referit a la renúncia de Jaume Alonso-Cuevillas a la Mesa del Parlament: "He estat dues legislatures a la Mesa del Congrés i no havia vist mai que un membre de la mesa marxi perquè ha exercit la llibertat d'expressió". També ha criticat que Laura Borràs hagi dit la de substituir: "Perdoni?, vostè no l'ha elegit, ho ha de fer el ple del Parlament".

"Jaume Asens no va dir que tenia una proposta?"

Cunillera ha recordat als partits polítics catalans que és el Parlament qui controla al govern, com marca la llei, i no cap consell i ha afegit, en referència al polèmic 'Carnet de la república' que és una eina "per recaptar diners". De l'actualitat política catalana Teresa Cunillera, també s'ha referit a Jaume Asens a qui ha retret que no hagi presentat cap proposta per modificar la Llei de sedició i ha afegit que la tramitació dels indults als polítics catalans s'estan tramitant.

"El PSC tenim un codi ètic molt estricte que si cal, s'aplicarà a Núria Marín"

Teresa Cunillera, no s'ha volgut pronunciar sobre l'eventualitat que Núria Marín hagués de dimitir si el jutge obre judici oral per les suposades irregularitats al Consell Esportiu de L'Hospitalet: "És una cosa interna del partit". Cunillera ha recordat que va ser la mateixa alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat qui va demanar una auditoria interna i va voler anar a declarar: "Confio en el seu dret a demostrar la seva innocència".

 Emotiu record de Carme Chacón

Durant l'entrevista, Gemma Nierga li ha recordat que avui fa quatre anys que va morir Carme Chancón, una efemèride que ha emocionat Teresa Cunillera: "Era la meva nena". Cunillera ha dit que no és imparcial, que l'enyora molt i que era una gran política i una persona especial, "una gran lluitadora".