Enlaces accesibilidad
Eleccions

Quim Torra: "La CUP s'empassa el gripau dels dos anys de la taula de negociació"

  • L'ex president de la Generalitat creu que la taula de negociació amb l'Estat no servirà per res
  • Assegura que no va cessar El Homrani per no provocar una crisi en el Govern de coalició
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Quim Torra: "La CUP s'empassa el gripau dels dos anys de la taula de negociació"

L'ex president de la Generalitat Quim Torra s'ha mostrat sorprès pel preacord entre la CUP i ERC on s'aposta per mantenir la taula de negociació amb l'Estat durant dos anys. Ha reflexionat sobre el canvi d'estratègia dels cupaires i ha plantejat si potser "s'han d'empassar el gripau de la taula" per condicionar la gestió del país i ser útils a la seva estratègia. Igualment, ha celebrat la seva possible entrada al Govern de la Generalitat.

L'engany de la taula de diàleg

Quim Torra ha tornat a descriure la taula de diàleg amb l'Estat com un engany, i ha recordat que ja han negociat anteriorment. Ha destacat que el missatge de Sánchez va ser que no negociaran res sobre el dret a l'autodeterminació ni l'amnistia.

El paper del Puigdemont a la nova legislatura

L'ex president de la Generalitat ha reivindicat el futur paper de l'expresident Puigdemont i del Consell per la República en el procés, que és ara per ara un dels obstacles en la negociació entre ERC i JxCat. Ha afirmat que els exiliats i els presos marquen la posició de l'independentisme davant el món, i que se li ha de reconèixer des de Catalunya.

Pere Aragonès, llums i ombres

Quim Torra s'ha mostrat convençut que Pere Aragonès pot ser un "molt bon president de la Generalitat". També ha assegurat que durant la gestió de la pandèmia va trobar a faltar més suport i que en algunes reunions no li feia costat. Ha defensat que explicar aquestes situacions ha de servir per no repetir els errors i aprendre la lliçó.

El cessament que mai va fer

L'ex president de la Generalitat ha recordat els seus xocs per la gestió de la consellera de Sanitat Alba Vergès i el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani. Ha afirmat que no els va cessar perquè en un executiu de coalició podria suposar una crisi de govern, però va exigir un canvi de rumb en la gestió de les residències, competència d'El Homrani.