Enlaces accesibilidad
Parlament

Salvador Illa: "És lleig que Borràs vulgui reformar el reglament per beneficiar-se'n"

  • L'ex ministre de Sanitat afirma que el Govern d'Espanya ha estat més lleial amb Quim Torra que alguns membres del seu equip
  • Recorda que és Pedro Sánchez qui decidirà el substitut de Pablo Iglesias i la reestructuració de l'executiu
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Salvador Illa: "És lleig que Borràs vulgui reformar el reglament per beneficiar-se'n"

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, s'ha mostrat molt decebut amb "l'actitud sectària i el discurs de confrontació" de Laura Borràs, presidenta del Parlament. L'ha acusat de reformar el reglament del Parlament per beneficiar-se a ella mateixa i de reunir-se només amb els membres dels partits independentistes de la Mesa. "Això és lleig", ha lamentat.

La refutació de Quim Torra

L'exministre de Sanitat ha lamentat les crítiques de Quim Torra a la seva gestió, i ha afirmat que "tota la pandèmia és una refutació del plantejament polític i de l'actitud del senyor Torra". Ha assegurat que el govern d'Espanya ha estat més lleial que alguns membres del seu Govern. Igualment, ha justificat la poca continuïtat de la Mesa de diàleg entre l'Estat i la Generalitat pel fet que Quim Torra va afirmar, el gener de 2020, que se sentia desautoritzat.

La propera decisió de Pedro Sánchez

Salvador Illa ha reconegut la seva sorpresa davant la marxa de Pablo Iglesias del govern per ser el candidat de Podemos a la Comunitat de Madrid. Ha recordat que el seu paper al consell de ministres sempre "va ser lleial" i ha assegurat que serà Pedro Sánchez qui decideixi la figura que ha substituïr-lo i com reestructura l'executiu.

AstraZeneca: una vacuna segura

L'ex ministre de Sanitat ha volgut tranquilitzar les persones vacunades amb la vacuna d'AstraZeneca. Malgrat s'ha aturat la seva administració durant quinze dies, ha recordat que han passat tots els controls sanitaris europeus. També s'ha mostrat convençut que a l'estiu hi haurà un 70% de la població espanyola vacunada.

La llarga nit del decret d'alarma

Salvador Illa ha recordat la nit del 13 al 14 de març de 2020, on el consell de ministres va decidir, després de set hores de reunió, decretar l'estat d'alarma a Espanya. Ha assegurat que van assumir el decret com la millor eina per fer front a la pandèmia i ha explicat les tres preguntes que Pedro Sánchez li va fer en una trucada telefònica prèvia a la reunió ministerial.