Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Elsa Artadi: "Oferim revertir acords amb el PSC per preservar la unitat independentista"

  • La vicepresidenta de Junts per Catalunya defensa una coalició de forces independentistes
  • Considera fallida l'estratègia negociadora d'ERC a Madrid
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Elsa Artadi: "Oferim revertir acords amb el PSC per preservar la unitat independentista"

Elsa Artadi, vicepresidenta de Junts per Catalunya (JxCat), es mostra disposada a revertir els pactes que la seva formació té amb el PSC si a canvi es preserva la unitat independentista. En una clara al·lusió al pacte que les dues formacions tenen a la Diputació de Barcelona, Artadi planteja desfer qualsevol acord a nivell municipal, consells comarcals i altres organismes supramunicipals amb partits no independentistes.

El futur de Pere Aragonès

La vicepresidenta de JxCat reconeix que ha de ser Pere Aragonès qui lideri les converses per formar govern. Insisteix en que la clau és què es farà aquesta legislatura. Igualment, afirma que Aragonès serà tan bon President com el programa de legislatura que es pacti amb els futurs socis. Recorda que JxCat farà una valoració política de la proposta que es rebi.

La fallida estratègia d'ERC a Madrid

Elsa Artadi defineix la taula de diàleg amb l'Estat com un "fracàs". Considera que l'estratègia de Gabriel Rufián ha quedat desqualificada en aquestes eleccions. Afirma que els partits que estaven en contra d'aquesta trobada bilateral, JxCat i la CUP, han tingut més vots que ERC, principal defensor d'aquesta iniciativa. Demana una única veu a Catalunya, Espanya i a nivell internacional.

Indignació per la detenció de Pablo Hasél

La vicepresidenta de JxCat titlla de "barbaritat" la detenció i empresonament de Pablo Hasél, que ha provocat aldarulls i violència arreu de Catalunya. Creu que tots els demòcrates tenen motius per estar enfadats i que es defensa més la monarquia que la llibertat d'expressió. Sobre l'actuació del Mossos, entén que s'han de revisar les possibles actuacions no exemplars.