Enlaces accesibilidad
CafCafè d'Idees

Oriol Mitjà: "Aragonès no és el més adient per presidir un govern"

  • L'especialista en malaties infeccioses creu que Josep Maria Argimon seria millor conseller de Salut que Alba Vergès
  • Considera que hauran d'aplicar-se noves restriccions per contenir la quarta onada
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Oriol Mitjà: "Aragonès no és el més adient per presidir un govern"

Oriol Mitjà, especialista en malalties infeccioses i salut global, ha afirmat que Pere Aragonès "no és la persona més adient" per presidir un govern. El científic l'ha descrit com algú que no té empatia ni capacitat per cohesionar un grup ampli de persones.

Argimon, millor conseller que Vergès

L'especialista en malaties infeccioses s'ha mostrat convençut que Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, seria millor conseller de Salut que Alba Vergès. Ha recordat que és un professional que té el coneixement, reconeixement del sector i experiència en la gestió dels recursos sanitaris. També ha confirmat que no acceptaria ser conseller perquè la seva prioritat és la ciència.

Noves restriccions durant les properes setmanes

Oriol Mitjà s'ha mostrat convençut que en les properes setmanes s'aplicaran noves restriccions per aplanar la corba de la quarta onada. Ha descrit els tres eixos per aturar una onada: tests, restriccions i vacunes, i de moment les vacunes van molt lentament i els tests no s'estan aplicant de manera universal.

Defensa la vacunació amb Janssen i AstraZeneca

L'especialista en salut global ha afirmat que cal seguir vacunant la poblacio amb AstraZeneca i Janssen. Ha recordat que totes les vacunes i medicaments tenen efectes adversos, i que l'aturada de la vacunació és per detectar els possibles riscos i trobar una solució als trombos que es generen.

La depressió, companya de viatge

Oriol Mitjà ha confesat que pateix depressió crònica des de fa anys, tal i com explica en el seu llibre "A cor obert". "És com mirar la realitat amb unes ulleres que sempre estan grises", ha reconegut, i ha afirmat que sempre té tristor a sobre el seu cap.