Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Juan Pablo Horcajada: "La quarta onada no la parem amb vacunes"

  • El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar demana augmentar les restriccions per frenar la quarta onada
  • Juan Pablo Horcajada: "A aquest virus li dic el virus trist perquè la gent mor sola"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Horcajada: "La quarta onada no la parem amb vacunes, es pararà amb restriccions"

El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, ha dit que estem iniciant ja la quarta onada de la pandèmia i encara hi ha malalts a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals, que van ingressar a la tercera onada. Horcajada ha demanat les restriccions necessàries per evitar el contacte social: "Aquest és un virus social i cal augmentar les restriccions perquè amb la vacuna no arribem".

"Amb la vacuna no hi ha morts, no hi ha ingresos a les UCIS"

Juan Pablo Horcajada ha dit que les vacunes funcionen "impressionantment bé" i ha lamentat que només s'hagi vacunat un 6% de la població, que ha qualificat de "ridícul". El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar ha explicat que les persones que reben la vacuna, fins i tot amb una sola dosi, ja no moren de Covid19 i que no ingressen a les ucis i poden passar la malaltia a casa com en un refredat normal.

"Els números ja empitjoraven abans de Setmana Santa"

Amb relació a la situació de l'Hospital del Mar el Dr. Horcajada ha explicat que estan pensant a obrir una tercera planta Covid i que les UCI les han hagut de doblar: "Normalment tenim 18 llits i ara en tenim prop de 30 i només de covid!". Horcajada ha dit que han de fer un esforç per no deixar d'atendre pacients amb altres patologies i que això limita l'activitat de l'hospital.

"Li dic el virus trist perquè la gent mor sola"

El Dr. Horcajada ha explicat que el més "bèstia" que ha vist durant la pandèmia és que la gent es mori sola a l'hospital: "Les infermeres són els que pitjor ho han passat perquè atenen les mínimes necessitats dels pacients, que no tenen la família a prop". El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar ha recordat que cal mantenir les mesures de distància social, les mascaretes, no trencar bombolles de convivènia i garantir una bona ventilació.