Enlaces accesibilidad

Rafa Vilasanjuan: "Sense vacunes per a tothom, el passaport de vacunació és descriminatori"

  • El director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'Isglobal confia en la vacuna d'AstraZeneca
  • Creu que a l'estiu s'haurà vacunat només el 30% de la població espanyola
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Rafa Vilasanjuan: "Sense vacunes per a tothom, el passaport de vacunació és discriminatori"

Rafa Vilasanjuan, director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'Isglobal, considera "discriminatori" el passaport de vacunació que vol impulsar la UE "mentre no hi hagi vacunes per tothom". Ha insistit que un certificat és útil, però no ha de servir per discriminar, perquè no tots els països tenen el mateix accés a les vacunes per la població.

Confiança en la vacuna d'AstraZeneca

El director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'Isglobal s'ha mostrat confiat en l'eficàcia i seguretat de la vacuna d'AstraZeneca. "Jo vacunaria els meus fills amb aquesta vacuna sense dubtar-ho", ha declarat. Ha confirmat que els casos de trombosi cerebral són de dos per cada milió de vacunats, i que s'ha aturat la campanya per estudiar-ho. Segons Vilasanjuan, aquest fet ha confirmat la rigorositat dels controls que es fan sobre aquestes vacunes.

Vacunar el 30% de la població a l'estiu

Parlant sobre la taxa de vacunats que hi haurà a l'estiu a Espanya, Rafa Vilasanjuan ha apuntat que estarà al voltant del 30%, i no el 70% com assegurava l'exministre de Sanitat, Salvador Illa. Ha explicat que la doble dosi requereix un procés molt complex i que potser l'arribada de la vacuna Janssen, monodosi, podria accelerar-ne el ritme, però en cap cas doblar les xifres de vacunats.

Campanya mundial de vacunació o tancament de fronteres

El director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'Isglobal ha deixat molt clar que la campanya de vacunació ha de ser mundial, i que de no fer-ho, la situació es pot cronificar. Ha afirmat que si no es vacuna una part significativa de la població de cada país, el virus podria mutar i fer que les vacunes no tinguessin cap utilitat per a les noves variants.

Confidencialitat i contractes públics

Rafa Vilasanjuan ha criticat que existeixin contractes amb confidencialitat entre farmacèutiques i diners públics, i ha lamentat aquesta manca de transparència. Ha recordat que les farmacèutiques tenen molt poder, que les grans estan sobretot a Europa i els Estats Units i que volen defensar les seves patents i les seves inversions.