Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

José Montilla: "Les cartes encara no s'han acabat de jugar"

  • L'expresident de la Generalitat considera que serà el Parlament qui decidirà si Salvador Illa és al govern o a l'oposició el dia 12
  • José Montilla diu a Esquerra que deixi de mirar a Junts i abandoni la política de blocs
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - José Montilla: "Les cartes encara no s'han acabat de jugar"

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, considera que hi ha temps fins al 12 de març per crear les aliances que poden portar a Salvador Illa al govern de la Generalitat: "Els números poden sortir de moltes maneres, les cartes encara poden sortir, el Parlament encara no s’ha constituït. Que tothom jugui amb les cartes que té. No es pot donar res per guanyat i res per perdut".

"La via unilateral no porta enlloc"

José Montilla ha dit que Esquerra hauria de deixar de mirar a Junts per Catalunya perquè els ha guanyat "per un escó" i tenen més autoritat per dirigir-se a les altres formacions independentistes: "El país necessita passar pàgina a la dinàmica de blocs i establir complicitats per abordar els problemes reals".

"No s'hauria de donar peixet a la CUP, la via unilateral no porta enlloc"

L'expresident de la Generalitat ha dit que els partits independentistes saben que la via unilateral no porta enlloc, que només ha portat a "gent a la presó i a altres que han marxat a viure fora" i que molts "ho reconeixen en privat". Montilla ha considerat que els partits independentistes els hauria de preocupar que la CUP presideixi el Parlament, perquè "no han tingut responsabilitats de govern".

No creu que hi hagi una majoria a Espanya per acordar un referèndum

Amb relació amb la possibilitat d'acordar un referèndum entre el govern de l'Estat i la Generalitat José Montilla s'ha preguntat si algú es pensa que hi haurà una majoria parlamentària per "liquidar Espanya?" i ha respost que no.

"Els catalans que no volen la independència, són catalans de segona?"

José Montilla ha reconegut que els partits independentistes van aconseguir el 51% dels vots a les eleccions del 14 de febrer i ha dit que són 1.400.000 vots entre els 7,5 milions de catalans" i s'ha preguntat si no s'ha de fer cas també a l'altra 50%: "Són ciutadans de segona? Una cosa són les il·lusions i un altre les fantasies".