Enlaces accesibilidad
Documental

RTVE estrena el documental 'Women on Mars'

  • Narra l'aventura de la tripulació Hypatia I, un equip femení que realitza una simulació de vida marciana en una base anàloga al desert
  • Dissabte, 22 de juny a les 20:25h s'emetrà a La 2 de RTVE Catalunya

Per
Part del póster del documental 'Dones a Mart'
'Dones a Mart'

RTVE estrena el documental sobre l'equip femení de la tripulació Hypati I, 'Dones a Mart', el 19 de juny a RTVE Play i CaixaForum+. També es podrà veure la nit del 19 al 20 juny a La 2 (01.00 h aprox.) i el 22 de juny a les 20:25h en versió original, en català, per a La 2 de RTVE Catalunya.

'Women on Mars' és una pel·lícula documental que narra l'aventura de la tripulació Hypatia I, un equip femení que realitza una simulació de vida marciana en una base anàloga al desert de Utah, els Estats Units. L'expedició és també l'excusa perfecte per a abordar grans temes com l'exploració de l'Univers i el paper de la dona en la carrera espacial.

Quan s'estrena 'Women on Mars', les dones encara no hem trepitjat la Lluna. Dels gairebé 600 astronautes que hi ha hagut al llarg de la carrera espacial, poc més de 80 són dones. El film documenta aquesta aventura científica femenina i recorre la brevíssima història de la dona en l'espai.

'Women on Mars' té una clara vocació inspiracional i contribueix a la creació de referents actuals per a inspirar a nenes i joves a seguir carreres científiques i explorar l'univers. Només un 30% de la recerca científica mundial està a càrrec de dones, xifra que es redueix al 20% en el sector espacial.

La pel·lícula documental ha estat produïda per B23 Films amb la participació d'RTVE, la col·laboració de CSIC i la producció associada de Caixaforum+. La direcció és a càrrec de la també productora i divulgadora Ana Montserrat Rosell.

RTVE

anterior siguiente