Enlaces accesibilidad
RTVE Catalunya

Nomenaments a RTVE

  • Esteve Crespo, nou director d'RTVE Catalunya
  • Sara Martín Olmo serà la nova directora d'RTVE Instituto
  • Francisco Briones, nomenat director d'RTVE Murcia

Per
Esteve Crespo amb parabòliques de fons
Esteve Crespo, nou director de RTVE Catalunya

Esteve Crespo Haro (1963) ha estat nomenat nou director del centre de producció d'RTVE a Catalunya, en substitució d'Oriol Nolis. Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en l'actualitat era director d'Estratègia i Planificació d'RTVE, empresa a la qual porta vinculat professionalment més de tres dècades i on ha ocupat diferents llocs de responsabilitat, tant a Sant Cugat com a Torrespaña i Prado del Rey.

Es va incorporar a principis dels 90 a RNE a Catalunya, on va coordinar la informació per a Radio 1, Radio 5 i Radio Exterior d'Espanya i la redacció dels informatius (1990-96). A Ràdio 4, l'emissora en català d'RNE, va dirigir i presentar 'A prop teu' (1996-99) i 'A mitjanit' (1999-2005). En aquesta data es va incorporar a TVE a Sant Cugat del Vallès com a cap de política i economia dels informatius.

Ha estat editor del Telediario 2a edició (2007-2009) i dels Telediarios del cap de setmana (2009-11). Durant aquesta etapa, el TD2 va rebre el "TV News Award" del Instituto Media Tenor i els TDs cap de setmana el premi Zapping al millor programa informatiu. De tornada a Sant Cugat, va dirigir 'El Debat de la 1' (2012-2014); va ser responsable de xarxes socials dels informatius de TVE Catalunya (2014-2018) i va dirigir el documental 'Una manera de fer. President Tarradellas'. El 2018 va assumir la subdirecció dels informatius de TVE Catalunya i des de 2020 a 2021 va ser director dels Centres Territorials d'RTVE. En aquesta data va ser designat director de Continguts Informatius d'RTVE, lloc que va ocupar fins al 2022.

Ha compaginat la seva carrera professional a RTVE amb la formació universitària a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre 2016 i 2018 va formar part de l'OI2 (Observatori per a la Innovació dels Informatius en la Societat Digital).

Sara Martín Olmo, directora d'RTVE Instituto

Sara Martín Olmo (1980) ha estat nomenada nova directora d'RTVE Instituto, el centre de formació especialitzada en l'àrea audiovisual de la Corporación, en substitució de Carles González.

Llicenciada en Ciències de la Informació (branca Publicitat i Relacions Públiques) per la Universidad Complutense de Madrid, i llicenciada en Recerca i Tècniques de Mercat per la Universidad Autónoma de Madrid, Sara Martín ha desenvolupat tota la seva carrera professional a RTVE en les àrees de Comercial i Relacions Institucionals.

Va ingressar per oposició a la Corporación el 2004 i es va incorporar com a gestora de vendes de publicitat a la Direcció Comercial, a la qual va assumir posteriorment les funcions de cap de grup d'operacions i cap de producte de màrqueting.

El 2010 es va traslladar a l'àrea de Relacions Institucionals, on ha exercit diversos llocs de responsabilitat. Des de 2018 ha ocupat la subdirecció d'aquesta àrea, on s'ha dedicat a la gestió dels convenis de col·laboració que manté la Corporació RTVE i a la realització d'informes de servei públic, entre altres tasques de caràcter institucional.

En els últims anys, ha participat en un programa de desenvolupament professional per a directius de la Fundació SEPI i en la IX edició de PROMOCIONA, programa executiu de dones en l'alta direcció.

Francisco Briones, director d'RTVE en Múrcia

Francisco Briones Aroca (1978) és diplomat en Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions per la Universitat d'Alacant i Tècnic Superior de So per l'IES Puerta Bonita de Madrid. Compta amb més de dues dècades d'experiència en el camp de la producció d'àudio i mitjans de comunicació.

Entre 2003 i 2008 va treballar de manera independent com a Tècnic de So per a empreses com Telefònica Serveis Audiovisuals (TSA), Paramount i la Federación de Organismos o Entidades de Radio y Televisión Autonómicas (FORTA).

Va iniciar la seva carrera a RTVE, després d'obtenir una plaça de Tècnic Superior de So en la Convocatòria General de 2007, al Centre de Producció de Sant Cugat, on va participar i va dissenyar produccions i retransmissions de TVE. Es va traslladar a Madrid al 2011, on va passar a formar part de l'equip de so de TVE a Prado del Rey i es va especialitzar en postproducció. En 2014 es va incorporar al centre territorial d'RTVE a Múrcia on ha desenvolupat les funcions de reporter gràfic fins a l'actualitat.

RTVE

anterior siguiente