Enlaces accesibilidad
Planeta R

Poble més ecològic català, conreus sense pesticides i compostatge col·lectiu

Les inversions i polítiques públiques són el punt fort d'Avià. Un robot sostenible que redueix els pesticides i 'AbonoKM0' que fa adob natural per tothom

Diumenge, 26 de juny, a les 14:30 a La 2

Per
Visitem el poble més ecològic de Catalunya
Visitem el poble més ecològic de Catalunya

'Planeta R' és un programa sobre reciclatge presentat per Martina Klein. Explorarà les noves erres de la sostenibilitat descobrint històries inspiradores arreu de Catalunya.

'Planeta R' coneixerà viatjarà fins a Avià, per què s’han convertit en el poble més sostenible de Catalunya, el secret és reinvertir. Passejaran per unes vinyes amb un robot que redueix l'ús de pesticides. I a Barcelona, descobrirem un projecte de compostatge col·lectiu que fa servir restes orgàniques i reparteix compost entre els usuaris.

La Martina Klein s'ha fixat un nou repte: descobrir perquè Avià fa bandera de ser el poble més sostenible de Catalunya. Aquest municipi del Berguedà ha fet una clara aposta per reinvertir en polítiques públiques i subvencions a favor de la sostenibilitat.

Coneixerem les propietats del robot Scorpion

Coneixerem les propietats del robot Scorpion RTVE CATALUNYA

La Martina també visitarà un hort urbà i una casa que ha aprofitat les ajudes per convertir-la en més sostenible. A l'Alt Penedès coneixerem una nova eina per fer de l'agricultura un model més sostenible: el robot Scorpion. Un projecte innovador que vol reduir la presència de pesticides a les vinyes i ajudar al viticultor a optimitzar el cultiu.

Adob natural del projecte 'Abono KM0'

El projecte 'Abono KM0' ofereix adob natural per tothom RTVE CATALUNYA

Com cada setmana sortiran al carrer per preguntar a la gent sobre el consum d’aigua tant per la producció d’aliments com a casa. I al barri de Poble Nou de Barcelona visitaran el projecte 'Abono KM0', que fa compostatge col·lectiu i reparteix entre els seus usuaris un adob natural fet amb les restes orgàniques.

Finalment, coneixerem l'opinió de les expertes Mònica Usart i Sira Abenoza sobre canvi climàtic, agricultura i el valor de compartir per ser més sostenible.