Enlaces accesibilidad

Secció de Carme Ruscalleda

Fideus amb sardines

Atenció, molt interessant: aquesta recepta “és molt polivalent” podeu cuinar-la, suprimint les sardines per: 500 g de daus de rap, o 500 g de calamar a rodelles, o amb 500 g de gambeta. Es una recepta acolorida, saborosa, gourmet i saludablement molt nutritiva.

Per
 Sardines amb Carme Ruscalleda
Sardines amb Carme Ruscalleda

Per a 4 comensals

  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • 20 sardines, de mida mirjana i ben fresques
  • sal i 20 g de farina
  • 40 g d’all picat molt fi
  • 40 fulles de julivert picat molt fi
  • 250 g de tomàquet ratllat, sense pell ni granes
  • 50 g de pebrot verd “ a tiretes”
  • 50 g de pebrot en conserva del piquillo,”a tiretes”
  • 100 g de xerès sec
  • 400 gr. de fideus del nº 2
  • 200 g de pèsols pelats molt tendres
  • 1 litre d'aigua mineral

ELABORACIÓ

1---En una cassola, amb l'oli d'oliva ben calent, fregiu les sardines senceres, salades i lleugerament enfarinades, 30 segons per cada cara. (si cal, fregiu-les en dues tandes) Retireu-les de la cassola i reserveu-les.

2---En el mateix oli de la cassola, perfumat de sardines, retireu-ne la meitat i sofregiu-hi l'all i julivert picat fins a fer-lo daurat (atenció no es cremi)

3---Afegiu-hi el tomàquet ratllat i seguiu la cocció a foc lent durant 15 minuts, afegiu-hi el pebrot i la copa de Xerès i deixeu-ho coure 3 minuts més, salpebreu amb prudència.

4---Incorporeu a la cassola l'aigua mineral calenta, i en arrencar el bull de nou tireu-hi els fideus i els pèsols, saleu amb prudència i deixeu-los coure a foc mitjà durant 5 minuts, afineu el punt de sal i aparteu la cassola del foc.

5---Tan bon punt surt la cassola del foc, repartiu-hi per sobre les sardines reservades i tots els sucs que han desprès, tapeu la cassola i deixeu-la reposar tapada només 1 minut, la cassola és llesta per presentar-la a taula.

APÈNDIX DE LA RECEPTA, si us bé de gust treballar un xic més, mentrestant es va cuinant el plat, podeu retirar les espines de les sardines fregides al punt nº 1, disposareu llavors de 40 filets de sardina, que podreu incorporar al final de la cocció al punt nº 5 i el plat serà més gurmet i sense els entrebancs de les espines.

Radio

anterior siguiente