Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

'Rostit de costella de porc amb peres' amb Carme Ruscalleda

  • Per a 4 racions calen 800 gr. de costella de porc tallats a talls tipus 'ribs'
  • Podreu servir un rostit de porc, net, saborós, equilibrat i a un cost molt interessant.
  • Programa de cuina amb Carme Ruscalleda a En directe a Ràdio 4

Per
En Directe a Ràdio 4 - 'Rostit de costella de porc amb peres' amb Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda ens proposa avui un rostit de costella de porc amb peres magallona, una pera menuda, tipus de la de Sant Joan, que ens proposen els majoristes de Mercabarna.

Per a 4 racions

  • 800 gr. de costella de porc (a talls tipus “ribs”)
  • oli d'oliva, sal i pebre
  • 100 ml de brandy
  • 600 gr. de peres (tipus magallona)
  • 2 litres d’aigua
  • 200 gr. de sucre
  • una llimona
  • opcional : 50 ml. de eau-de-vie de pera

PREPARACIÓ

  1. Les costelles: Poseu els talls de costella, en una safata per anar al forn, ben a la mida de la quantitat que ens disposem a cuinar. Amanir-ho amb un raig d'oli, sal i pebre i poseu-ho a coure al forn ben calent a 190°, durant 30 minuts. Retireu la safata del forn, ruixeu-ho amb el brandi, doneu la volta als talls de costella i continuar la cocció a 150° durant 45 minuts més.
  2. Les peres, peleu-les i amb un "bolero petit" buideu l'interior per retirar les llavors (deixeu-hi les cuetes) Poseu-les coure amb 2 litres d'aigua, els 200 gr. de sucre i la pell i el suc de la llimona. Deixeu-les coure durant 5 minuts, aparteu-les del foc i opcionalment: tireu-hi el destil·lat de pera.
  3. Per acabar el rostit, només resta,  incorporar les peres a la safata amb les costelles rostides, afegiu-hi un vas del suc de la cocció de les peres, que desfarà els glacejats enganxats al fons de la plàtera, i es convertirà en una salsa, perfumada i natural magnífica. Deixeu-ho coure al forn a 150° tot plegat durant 15 minuts més.

Radio

anterior siguiente