Enlaces accesibilidad
Literatura

Primer dia mundial del còmic i del tebeo

Per
Dia Mundial del Comic i el Tebeo
Dia Mundial del Còmic i el Tebeo

Aquest divendres 17 de març es celebra el primer Dia del Còmic i del Tebeo. La jornada la va instaurar el Consell de Ministres al juliol passat i comptarà a Catalunya amb diverses activitats a llibreries: presentacions, l'emissió en directe del podcast 'Normaland' o la creació d'un mural amb protagonistes del món de la vinyeta.

Dia Mundial del Còmic

Entre els objectius de la jornada, impulsar un sector a l'alça i reconèixer el paper dels seus professionals en la vida social i cultural. Una celebració que coincideix amb la creació de la mítica revista pionera del gènere TBO.

Primer Dia del Còmic i del Tebeo a Espanya

Activitats a llibreries

La llibreria Alibrí acollirà la presentació del llibre 'Victor Mora. Con acento francés' de Jesús Lacasa, un tribut al pare del capitán Trueno. Els autors de la revista 'One shot', premi al millor fanzine del saló del manga del 2019, faran un mural amb els personatges de còmic que trii el públic a Arkham Comics. A l'Abacus Mollet es presentarà 'Ser autor de manga en Occidente' del guionista Fidel de Tovar i el dibuixant Dani Bermúdez. D'altra banda, a partir de les 18h a la Casa del Llibre de Rambla Catralunya, s'enregistrarà directe el podcast 'Normaland', del director de Norma Editorial Luis Martínez.

250 llibreries especialitzades

Un primer Dia del Còmic i del Tebeo que vol impulsar un sector que disposa d'una salut envejable a Espanya: 250 llibreries especialitzades i l'edició de 4.130 còmics a l'any, segons dades del 2021, i uns 1.000 autors i autores en actiu.